k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nagy-Albánia titkos terve – Soros György és a macedóniai válság

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Soros György Macedóniában tartja az Orbán-kabinet megbuktatására szőtt terveinek főpróbáját – cikkezik a hazai kormánysajtó. A Heti Válasz ennek járt utána, és Nagy-Albánia tervébe ütközött.


A szkopjei parlament viharos körülmények között megválasztott albán származású új házelnöke provokációval kezdte munkáját. A nemrég hivatalba lépett Talat Xhaferi íróasztalára ugyanis az uniós és a macedón zászló mellé a vörös alapon fekete sast ábrázoló albán lobogót is kitette. Ez a balkáni politikai kódrendszer szerint kiállás Nagy-Albánia megvalósítása mellett. Az albánok ugyanis hat országban őslakosok, így az új államalakulat Albánia, Koszovó, Nyugat-Macedónia, Kelet-Montenegró, Görögország nyugati határsávja és Dél-Szerbia összeolvadásával jönne létre.

A Balkánon élő albánok meglátták a lehetőséget Soros György milliárdos, az Európai Unió és az Egyesült Államok közös szándékában, hogy a decemberi választásokon a mandátumok többségét az albán pártokkal együtt megszerző szocialistákat hatalomra segítsék. Az albánok szempontjából ez azzal járhatna, hogy a többségi lakosság ellenállása miatt zűrzavar alakulna ki Macedóniában, amelyet így ketté lehetne szakítani. Miközben a külső beavatkozási kísérletek „csak” kormányváltást akarnak elérni, az albánok a határok átrajzolásával az egész Nyugat-Balkánt át kívánják rendezni, hogy a hat országban élő, 70 százalékban muszlim nemzettársakat egy államba tömörítsék.

(valasz.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek