no
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nagybánya a 2022-es Európa Ifjúsági Fővárosa cím döntősei között

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Bejutott Nagybánya a 2022-es Európa Ifjúsági Fővárosa cím döntősei közé. Az öt döntős várost hétfőn jelentette be az Európai Ifjúsági Fórum (European Youth Forum), az Európa Ifjúsági Fővárosa koordinátora.


A 2022-es címre 12 város pályázott, a döntőbe Nagybánya mellett az oroszországi Kazan, a lengyelországi Poznań, az albániai Tirana és a horvátországi Varasd (Varaždin) jutott be.

Cătălin Cherecheș, Nagybánya polgármestere köszönetet mondott a fiataloknak, hiszen mint mondta "ezt elsősorban ők valósították meg". A polgármester megerősítette, hogy a továbbiakban is támogatja a pályázó csapatot. Az Európa Ifjúsági Fővárosa címet egy-egy európai város viseli egy éven keresztül, amely időszak alatt lehetőségük nyílik bemutatni az ifjúsággal kapcsolatos gazdasági, kulturális, társadalmi és politikai fejlesztéseket, sokoldalú program segítségével.

Az Európa Ifjúsági Fővárosa kezdeményezés a fiatalok aktivizálásával kapcsolatos új ötletek, innovatív projektek életbe léptetését szorgalmazza, ugyanakkor mintát nyújt az ifjúságpolitikák folyamatos fejlesztéséhez más európai városokban. A második fordulóra május 26-ig lehet benyújtani a jelentkezést. A zsűri augusztus 7-ig visszajelzést nyújt, az annak alapján feljavított pályázatot szeptember 22-ig lehet benyújtani. A zsűri előtti bemutató november 15-én lesz, a győztes várost november 21-én jelentik be Amiensben, a 2020-as Európa Ifjúsági Fővárosában.

A pályázat koordinátorai elmondásuk szerint az Urban Youth Circle elnevezésű átfogó koncepció köré fejlesztették ki a pályázatot, amely három elemre épül: fiatalok, város, fenntarthatóság. A koordinátorok Európai szinten skálázható modellt szeretnénk létrehozni, amely hasznos lehet bármely európai város számára, amely Nagybányához hasonló kihívásokkal küzd.

Nagybánya jelenleg a Románia Ifjúsági Fővárosa címet viseli, máris befektetett a fiatalokba, bevonja őket, így egy egyéves ifjúsági programnak máris társmenedzserei és résztvevői. Az Európa Ifjúsági Fővárosa cím megpályázása ezeknek a fejlesztéseknek a természetes következménye, az országos program egyik eredménye.

Az Európa Ifjúsági Fővárosa cím azt a környezetet teremti meg, amelyben az eddigi eredmények európai dimenziókat nyernek.

A pályázatot a Nagybánya, Románia Ifjúsági Fővárosa programmenedzsmentjében érintettek, valamint a PONT Csoport szakértői és munkatársai állították össze. A FONTMM az az ifjúsági szervezet, amely Nagybánya Önkormányzatával közösen menedzseli a Nagybánya – Románia Ifjúsági Fővárosa programot. A föderáció célja az ifjúsági szervezetek érdekképviselete Máramaros megyében. A PONT Csoport az a szervezet, amely 2012-ben koordinálta Kolozsvár pályázatát ugyanezért a címért, aminek eredményeként 2015-ben első alkalommal szerezte meg romániai város az Európai Ifjúsági Főváros címet.

(transindex.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek