rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nagybánya-coin

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Nagybánya polgármestre önkormányzati kötvényeket és saját városi virtuális fizetőeszközt bocsájtana ki.


A városvezető informatika tudományábán jártas fiatalokra bízná a város kriptovaluta (cryptocurency) létrehozását. Meglátása szerint a város szimbolumait viselné és a be lennének vonva a piaci kereskedésbe. 

„Már két európai város is  kiadott saját virtuális fizetőeszközt és biztosítom önöket, öt éven belül mindenki ezt fogja már csinálni, nem szeretném, hogy Nagybánya és lényegében a teljes ország újból felkészületlen legyen ezen a téren is.” – jelentette ki Catalin Chereches az önkormányzati hivatal igazgatóival és vezető beosztásban lévő közalkalmazotakkal megtartott másfél órás találkozóján. 

Szlovénia fővárosa, Ljubljana: idén júniusban  a „Beyond 4.0” konferencia alkalmával jelentették be, hogy az ország legnagyobb bevásárló parkjának új neve Bitcoin City lesz és a jövőben az összes itt található boltban és szolgáltató egységben lehetővé teszik a kriptopénzes fizetés lehetőségét. A terület, mely korábban logisztikai központként üzemelt, idővel egy évi 21 millió látogatót fogadó bevásárló és kultúrális központtá nőtte ki magát. A környéken 450 üzlet és 70 étterem mellett szállodák, kaszinó, vízi szórakoztatópark, multiplex mozi, színház és Szlovénia legmagasabb épülete, a Crystal Palace irodaház is megtalálható.

Dubaj város kormánya 2017 októberében indította el saját blockchain alapú kriptovalutáját, így az első város a világban akik saját virtuális fizetőeszközt bocsájtottak ki. 

A kriptovaluta (cryptocurrency) két alapvető kritériummal rendelkezik, nevezetesen, elsősorban olyan fizetőeszközöket jelöl, melyek titkosítást használnak (blockchain), a tranzakciók biztosítására, és másodsorban új egységek létrehozására. Több ilyen eszköz is létezik, melyek más-más elven működhetnek, a 2009-ban létrehozott bitcoin csupán a legnagyobb karriert befutott a sokaságból. A virtuális pénznemek egy központi autoritás nélküli, decentralizált működésű fizetőeszköz fenntartása, mely a felhasználók közötti tranzakciókon alapul. 

hírszerk.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek