Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nagybánya polgármesteri hivatala lépéseket tesz a régi főtéri épületek megvédése érdekében

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Az elkövetkezendő időszakban leltározni a fogják a történelmi központ épületeit és tulajdonosait, emellett felmérik az építmények biztonságosságát is.


Fontos szempont lesz még az ellenőrzésben a homlokzatok megjelenése, a főtéren található reklámok, az esztétikai elemek minősége, illetve a védett területen elvégzett építkezési munkálatok jellege. Ebből az alkalomból az épületek tulajdonosait is értesíteni fogják a kötelezettségekről, amelyek rájuk hárulnak.

Az ellenőrzéseket a nagybányai helyi rendőrség Építési és Környezetvédelmi Osztályával, a polgármesteri hivatal Várostervezési Osztályával valamint  Morth Izabella főépítésszel együtt, Cristian Niculescu-Țăgărlaș alpolgármester vezetése alatt fog lezajlani.

Ott ahol nagyméretű és bárminemű jogi normasértést találnak, szankciókat fognak kapni az érintettek. Abban az esetben, ha jogsértés történik, az ellenőrzők értesíteni fogják a Máramaros megyei Kulturális Osztályt és a rendőrséget.

„Kedves Nagybányaiak, biztosítom Önöket afelől, hogy a jogszabályok betartása az elsődleges szempont marad a nagybányai polgármesteri hivatalnak.” – állítja Marinel Rob ideiglenes polgármester, a baiamare.ro sajtóközleményében.

Mihály Kriszta - Nagybánya.ro (forrás: ziarrmm.ro) 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

vgá 2017.04.01 09:25:14
szép legyen a főtér


Reklam


Reklam
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek