rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Négy kihívója is akadt Szilágyi Zsoltnak az EMNP tisztújító kongresszusán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Öt jelölt, köztük Szilágyi Zsolt jelenlegi elnök pályázik az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöki tisztségére az alakulat március 23-án, Nagyváradon rendezendő országos küldöttgyűlésén.


Lapunk megtudta, hogy Szilágyin kívül az elnöki posztra jelöltette magát Csomortányi István, az EMNP Bihar megyei elnöke, Nagy Pál, az alakulat Hargita megyei elnöke, Soós Sándor országos alelnök, valamint Toró T. Tibor ügyvezető elnök. Az alakulat szervezeti és működési szabályzata értelmében a néppárt elnökének személyére a területi szervezetek tehetnek javaslatokat.

Ennek megfelelően Csomortányit és Torót a Szatmár, Nagy Pált a Máramaros, Soóst a Brassó, Kolozs, Hargita és Kovászna, Szilágyit pedig az Arad, Maros, Bihar, Szilágy és Temes megyei szervezetek jelölték a posztra. Különben sokáig úgy tűnt, hogy egyedül Soós Sándor lesz a fő kihívója Szilágyi Zsoltnak, már csak azért is, mivel a kolozsvári politikus az elmúlt időszakban többször bírálta a párt jelenlegi irányvonalát. Egyébként az EMNP legfelső vezető és döntéshozó testülete – amely idén ötödik alkalommal ül össze – a jelen lévő küldöttek titkos szavazatainak többsége alapján választja meg a párt vezetőjét, akárcsak a közvetlenül választott alelnököket. Az önmagát jobboldali, autonomista és keresztény-konzervatív elveket valló alakulatként meghatározó EMNP 2011-ben alakult, 2015-ig pedig Toró T. Tibor irányította. A 2014-es romániai államfőválasztás első fordulóját követően Toró és Szilágyi Zsolt alelnök bejelentette, hogy lemond tisztségéről az alacsony választási eredmények miatt; Szilágyinak az EMNP államfőjelöltjeként a szavazatok 0,56 százalékát, mintegy 52 ezer voksot sikerült megszereznie. A 2015-ben rendezett tisztújító közgyűlésen Szilágyi Zsolt váltotta Torót az alakulat élén.

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek