k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Néptánc és kézműves tábor zajlott a Hollósy Házban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Néptánc és kézműves tábort szerveztek a Hollósy Házban. Július 31 – augusztus 4-e között a délelőtti órákban a 4 és 10 év közöttieket várták, délután pedig a nagyobb korosztály kézműveskedett.


A táborban több mint harmincan vettek részt, ezek közül a kicsik mintegy húszan voltak. A szatmárnémeti Borókagyökér Egyesület kézművesei, Szerémi Csilla és Breg Endy Rolland régi játékokat, ékszereket készítettek hagyományos anyagokból. Diósípot, pörgettyűt, spárgából font karkötőt, virágtartót, valamint faragott ajtódíszt, gyöngygyűrűt, karkötőt, anyagvirágot készítettek, de csuhéból is kézműveskedtek apró virágokat a tábor résztvevői.

A óvodások és kisiskolások emellett néptáncot és népi gyermekjátékokat tanultak Lovász Zsófiával és Dénessel, ezúttal a gyermekek somogyi kanásztánccal ismerkedhettek meg. A táncból készült rövid koreográfiát az apró táncosok az idei Szent István Napok keretében tartott Hungarikum esten mutatják majd be a szülőknek és az érdeklődőknek.

A tábor támogatói a Bethlen Gábor Alap valamint a Communitas Alapítvány.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek