rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Néptánctábort tartottak a máramarosszigeti Hollósy Házban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Idén is megtartottuk a már hagyományosnak mondható néptánctáborainkat a máramarosszigeti Hollósy Házban augusztus 3-14. között.


Idén is megtartottuk a már hagyományosnak mondható néptánctáborainkat a máramarosszigeti Hollósy Házban augusztus 3-14. között. Az első hetet a kicsiknek szántuk, ahol közel 30 óvodás és kisiskolás tanulhatott moldvai, felcsíki valamint dunántúli néptáncokat és népi gyermekjátékokat. A résztvevők furulyán is tanultak, ezt követően pedig népi mesterségek világába kóstolhattak bele. A gyermekek gyöngyöt fűztek, agyagot gyúrtak, szőttek és fontak. A táncokat a már megszokott módon a budapesti néptáncoktatók, Lovász Dénes és Lovász Zsófia tanították, a furulyát Székely János zenetanár, a kézműves foglalkozásokat pedig a szatmárnémeti Borókagyökér Egyesület két mestere tartotta, Szász Ildikó és Reiz Ágnes.

            A második héten a nagyok tábora következett, ahol a több mint 20 fiatal a vajdaszentiványi táncokba nyert betekintést. Természetesen a nagyok is furulyáztak, többen közülük az előző években tanultakat kamaztották. A tizenéves lányok egy moldvai koreográfiát is betanultak, amit a II. Máramarosszigeti Szent István napokon mutattak be nagy sikerrel, a vajdaszentiványi táncokat pedig a Főtér Fesztiválon, a Nagybányai Magyar Napokon táncolják el.

            A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap valamint a Communitas Alapítvány támogatta.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek