no
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Norvégia is kerítést épít a menekültek ellen

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Norvégia 200 méter hosszú, 3,5 méter magas drótkerítést emel Oroszországgal közös, sarkvidéki határán, hogy ellenőrizni lehessen a bevándorlást ezen a határszakaszon.


A norvég kormány szerint azért van szükség a kerítésre, mert tavaly 5500, többségében szíriai menekült érkezett Európa legészakibb határán keresztül a Schengeni övezeten belülre (amelynek az EU-ban nem tag Norvégia is része). Igaz, a norvég bevándorlásügyi igazgatóság adatai szerint az idén még egyetlen menedékkérő sem érkezett Norvégiába a sarkvidéki határon keresztül. A tervek szerint a kerítést még a tél beállta előtt megépítik. 

A 200 méteres kerítést a Storskog határállomásnál, egy erdős területen húzzák fel.  A teljes orosz-norvég határ 196 kilométer hosszú, azon viszont a határállomás környékét kivéve még mindig áll a hidegháború alatt felhúzott kerítés.  

Reuters cikke szerint a kerítés azt jelzi, hogy a menekültekkel szemben évtizedek óta nagyon befogadó norvég társadalom és kormány hozzáállása is változik a menekültválság hatására. Sokan azért még így sem látják értelmét a kerítés felhúzásának, Rune Rafaelsen, a határszakaszért felelős Soer-Varanger térség polgármestere például a kormány döntését úgy kommentálta:

Nem látom be, miért lenne szükség a kerítésre. Manapság túlságosan is sok kerítést állítanak fel Európában

Menekültek jogait védő csoportok és norvég ellenzéki politikusok szerint a norvég kormány döntése a hidegháború legrosszabb éveit idézi. Moszkva viszont eddig nem jelezte, hogy nehezményezné Oslo kerítésépítési terveit.

index.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek