k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nyert az RMDSZ és a FUEN az EB-vel szemben a Minority Safepack-perben

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

"Jó hír a luxembourgi bíróságról: megnyertük a pert az Európai Bizottsággal szemben, a Minority SafePack kezdeményezésünk megy tovább!" - közölte Facebook-oldalán Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.


Az RMDSZ és - az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójába (FUEN) tömörült - partnerei azért perelték be az EB-t, mert 2013-ban indoklás nélkül elutasította a Minority SafePack európai polgári kezdeményezésként történő bejegyzését, így el sem kezdhették annak az egymillió aláírásnak az összegyűjtését, amely az uniós jogalkotási indítvány figyelembe vételére kötelezte volna Brüsszelt.

A per tárgyalásán Magyarország a kisebbségek oldalán, Szlovákia és Románia pedig az Európai Bizottság oldalán lépett fel. A szlovák képviselő meg se jelent a tárgyaláson, a román képviselő pedig a nemzetállamok szuverenitását és az unió jó működését féltve érvelt a kisebbségvédelmi csomag ellen. A Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezést 2013. júliusában nyújtotta be az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) keretében létrehozott polgári bizottság, amelynek alelnöke Kelemen Hunor. Amikor Románia belépett az EB oldalán a perbe, az akkor miniszterelnök-helyettesi és kulturális miniszteri tisztséget betöltő Kelemen Hunor szövetségi elnök lemondott kormányzati funkcióiról.

- a Transindex.ro portálról

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

vgá 2017.02.04 13:33:25
van egy isten!


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek