k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Olyan Erdélyt akarunk építeni, ahol jó élni, ahol biztonságban vannak családjaink, jogaink és javaink

| Vélemények 4 | Nyomtatom | A+ | A-

Erõs közösséget! Új alkotmányt akarunk, amely államalkotó tényezõként ismeri el a romániai, erdélyi magyarságot


Tudást, ne magolást!

Gyermekeink túlterheltek. Azon dolgozunk, hogy csökkentsük a tananyagot, és eltöröljük a házi feladatot. Kezdeményezzük a pályakezdõ pedagógusok 25 százalékos béremelését.

Kiemelt célunk a vidéki utak leaszfaltozása, és a gyorsforgalmi utak építése is.

Azon dolgozunk, hogy ne tartson tovább 5 óránál Erdély egyik végébõl a másikba jutni vonattal. A vasúti sínek korszerûsítésére, és új szerelvényekre van szükség. Ez 2018-ig öszszesen 345 kilométer vasút felújítását jelenti.

Kezdeményezzük, hogy a kormány 50 ezer euróval és három évi adómentességgel támogassa a családi gazdaságokat. Célunk, hogy négy év alatt 2000 új, erdélyi magyar mezõgazdasági családi vállalkozás jöjjön létre.

Szorgalmazzuk a telekkönyvezés teljes befejezését 2020-ig. Az elsõ telekkönyvezés költségeit pedig az államnak kell fizetnie.

A családok jólétét!

Értékálló nyugdíjat! Minden tisztességesen dolgozó magyar embernek legyen biztos nyugdíja. Ezért mi azon dolgozunk, hogy az állam mindenki számára biztosítsa a nyugdíjak értékállóságát.

Családi adókedvezményt! Olyan adózást szorgalmazunk, ahol a dolgozó családok a gyermekek számával arányosan növekvõ jövedelemadó-kedvezményben részesülnek. Ez két gyermek után 4, három gyermek után 6, négy gyermek után 8 százalék jövedelemadó-kedvezményt jelent.

További rezsicsökkentést! Kezdeményezzük, hogy valamennyi közköltség áfáját 20%-ról 9%-ra csökkentsék, ahogyan azt javaslatunkra a víz áfájával is tették.

A fiatal vállalkozók támogatása

Azt kezdeményezzük a parlamentben, hogy a kezdõ fiatal vállalkozók három évig ne fizessenek más adót, mint jövedelemadót. Támogatjuk, hogy egy nap alatt lehessen céget alapítani, és ez legyen ingyenes.

Több jogot, nagyobb biztonságot közösségünknek, tiszteletet a máramarosi magyaroknak! Ezek a célok vezérelték az RMDSZ-t. Együtt sok mindent elértünk, mindannyian büszkék lehetünk közös munkánkra. De azt is tudjuk, hogy nem vagyunk hibátlanok, és nagyon sok még a teendõ. Idén olyan konkrét intézkedéseket javasolunk, amelyek megyénk fejlõdését biztosítják, az itt élõ emberek javát szolgálják.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Nagybányai Magyar 2016.12.02 08:01:43
Itt még nem publikálták, de a BÚSZ-ban megjelent a képe Junckerrel... Már csak Sorossal kéne kezet fognia, s akkor igazán rájöhetne mindenki politikai céljai valódiságára.
Addig, sajnos a Várkonyi Évákhoz és Ribizlikhez mért szavazók könnyen bedőlnek minden nagy zengzetes szövegnek.
Éva Várkonyi 2016.12.01 01:19:47
Merész dolog manapság politikusnak állni. Látjuk nap, mint nap milyen könnyen megvádolják és ellehetetlenítik azokat, akik mernek közfeladatokat vállalni és tenni a magyar közösségért. Mi sok sikert és kitartást, bátorságot kívánunk a fiatalembernek!
Ribizli 2016.11.30 16:28:16
Hajrá Norbi! Ideje volt már a fiatalításnak!
Shuhart 2016.11.30 12:42:47
Ilyenkor mindenki olyan bűbáj :)
Azt se tudom kifia vagy, milyen érdekeid vannak, kit szolgálsz?
Csak azt, hogy valami miatt benne akarsz lenni a TVben, az életünkre törsz. Semmit nem láttam a két kezed munkája után. Csak az ígéretek, s a tervek. Nem vagy olyan pozícióban, hogy szolgálat nélkül összehozzunk neked egy húsos munkahelyet. Sok nagybányai rendezvényre járok, de nem láttalak tenni-venni. Nem hallottam se pletykát rólad. Sajnos, nem hiszek benned. Még kellene dolgoznod az itteni néppel, s utána kiengedünk a felelős munkahelyre zöldfülűm.


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek