Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Orbán: ha megtámadják Magyarországot, a miniszterelnöknek oda kell mennie

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának adott interjút.


Ha megtámadják Magyarországot, akkor a miniszterelnöknek oda kell mennie, ez a helyszín legutóbb az Európai Parlament volt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Ez politikai természetű vita volt, ezt követi majd egy jogi természetű az Európai Bizottsággal – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy elnyúló vitára számít-e, azt válaszolta, az eddigi tapasztalatok alapján igen. Elmondta azt is, hogy mi nem a “balhés és vitatkozó országok” közé tartozunk. Németországnak több mint 50, Magyarországnak több mint 20 vitája van a testülettel – emelte ki.

Támadás alá vették Magyarországot

Támadás alá vették a migráció megfékezését végrehajtó Magyarországot – fogalmazott a kormányfő, aki megemlítette azt is, hogy véleménye szerint a felsőoktatási törvény összhangban van az európai normákkal.

Mi minden érvet megfontolunk, és nem mondjuk, hogy az „nem fér be a hajunk alá” – fogalmazott.

Biztosan működhet a Közép-Európai Egyetem

Magyarországon biztosan működhet a Közép-Európai Egyetem, mert az új törvény, amit hoztak, nem is vonatkozik rá – hangoztatta. Az amerikai egyetem körül azonban olyan zűrzavar van, hogy azt ki kell vizsgálni – hangoztatta.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, sosem zárkózott el attól, hogy találkozzon Soros Györggyel. De itt nem arról van szó, “kivel ülünk le kávézni, sörözni”.

Az unió eszméje nem a tőzsdei spekuláció

Soros György egy tehetséges magyar spekuláns. Az Európai Unió eszméje azonban nem a tőzsdei spekuláció, hanem a szociális piacgazdaság. A közösség szemben áll a kaszinókapitalizmussal, valaki ne azon gazdagodjon meg, hogy mást tönkretesz. Ezért mint magyar választópolgár megdöbbent azon, hogy az Európai Unió vezetői ajnározzák Soros Györgyöt – mondta Orbán Viktor.

Soros György Magyarországon azért vált közellenséggé, mert kétszer megtámadta a magyar pénzügyi rendszert. Először meg akarta szerezni az OTP-t, ezt még Horn Gyula volt miniszterelnök akadályozta meg, a második támadást pedig a hitelválság idején hajtotta végre – emlékeztetett.

Van egy nagy hálózat, ami milliárdokat költ el csak Magyarországon, sok ezer embert foglalkoztat, és az a célja, hogy beszállítsa a migránsokat Európába. Azon dolgoznak, hogy lebontsák a kerítést, Magyarországot nemzetközi fórumokon befeketítsék – jegyezte meg a miniszterelnök.

Magyarország egy olyan ország, mely nem akar bevándorlókat látni Európában, de még inkább Magyarországon – tette egyértelművé.

Illik a török eredményt elfogadni

Törökország is egy érdekes ügy, mégis a török nép döntött, és az eredményt illik elfogadni – szögezte le azon kritikák kapcsán, melyeket ez Európai Parlamentben ezzel kapcsolatban kapott.

Először adunk egy baltát, majd gombostűvel hátulról folyamatosan szurkáljuk – mondta annak kapcsán, hogy szerinte nem konzekvens politikát folytat Recep Tayyip Erdogan török elnökkel kapcsolatban az Európai Unió.

Hosszú távú megoldás kell a magyar emberek biztonságának garantálására, erre szerinte a megerősített határzár, mely immár nem áthatolható, a megoldás.

 Munkából élők büdzséje a 2018-as

A munkából élő emberek költségvetésének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a 2018-as büdzsét, amelynek javaslatát jövő kedden terjesztik a parlament elé.

A kormányfő a fő intézkedések közül kiemelte a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér emelésének folytatását, a két gyermek után járó családi adókedvezmény mértékének növelését, továbbá az éttermi szolgáltatások, az internet és a halhús áfájának 5 százalékra csökkentését.

A munkát terhelő adók is csökkennek, és “a teljes foglalkoztatottságot meg fogjuk közelíteni” – mondta, hozzátéve, hogy a korábban meghirdetett életpályamodelleket is végigviszik.

Orbán Viktor fontosnak nevezte, hogy a korábbiaknál sokkal többet fognak költeni a magyarok biztonságának garantálására.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek