rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Orbán Viktor: Magyarország kormánya ma nem zsarolható, függetlenek vagyunk

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A miniszterelnök a Fidesz frakcióülésén úgy fogalmazott, hogy külföldi gazdasági és politikai érdekcsoportok Soros György vezetésével gyenge és zsarolható kormányt szeretnének Magyarországon – írta a Magyar Idők.


Magyarország kormánya ma nem zsarolható, függetlenek vagyunk. 2010 után a gazdasági válság kezelésével, majd az energiaszolgáltatók, a bankok egy részének és a német kézben lévő sajtó egy részének nemzeti kézbevételével a kormány zsarolhatósága megszűnt. Ha nincs nemzeti kézben lévő média akkor egy ország nem tud független lenni. Ha pénzügyileg egy ország zsarolható, akkor nem tud független lenni – idézte a miniszterelnököt a Magyar Idők.

A választás tétje ezért az, hogy független vagy zsarolható kormány jön létre a választások után. Egy zsarolható kormány fel fogja adni a nemzeti függetlenséget és bevándorlóországgá engedi alakítani Magyarországot – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Külföldi érdekcsoportok kezében vannak az ellenzéki pártok

Az ellenzékről azt mondta, hogy több gazdasági és külföldi érdekcsoport kezében vannak. Egy külföldi államférfit idézve azt mondta, hogy a reménytelenség gyűlöletet szít az ellenzéktől gyűlöletre és gyűlölet kampányra lehet számítani az elkövetkező 50 napban.

Csak erre alkalmasak, csak ennyi a mondanivalójuk. És persze ennek a kampánynak oka van: azért akarnak levadászni minket, mert útjában állunk azoknak, akik bevándorlóországot akarnak csinálni Magyarországból és bevándorlókontinenst Európából – mondta a miniszterelnök.

Úgy fogalmazott, hogy egy külföldről irányított lejáratókampány zajlik a kormánypártok ellen. Ehhez nemzetközi intézmények és külföldi újságok is asszisztálnak. Olyan érdekcsoportok fizetik és finanszírozzák őket, akiknek várományuk van, ha kormányváltást tudnak elérni.

Nem vagyunk egyedül

A külföldi energiacégek vissza akarják kapni a csökkentett rezsi miatt elvesztett profitot, a bankok vissza akarják kapni a bankadót, a nemzetközi baloldal pedig Soros és Brüsszel segítségével ránk akarja kényszeríteni a migránsokat. Ráadásul nem is olyan sokára, már idén nyáron, ahogy ezt a belga miniszterelnök óvatlanul kifecsegte.

Ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy nem vagyunk egyedül. Létrehoztuk a közép-európai országok erős szövetségét a V4-ket, egyetértünk a szomszédainkkal, Szerbiával és Romániával is, vannak már szövetségeseink Bécsben és még nálunk is elkötelezettebb keresztény kormány alakult Bajorországban. Ráadásul a nagyhatalmi központokban, Washingtonban, Pekingben, Moszkvában is a kormányok barátilag tekintenek Magyarországra.

Kétnapos kihelyezett frakcióülést tartanak a kormánypártok

A Stop Soros törvénycsomag, a migráció, valamint az elmúlt nyolc év kormányzati munkájának az értékelése is szerepel a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának visegrádi kihelyezett ülésének napirendjén – közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A fideszes politikus elmondta: a frakciók nagy valószínűséggel a Stop Soros törvénycsomag támogatásáról fognak dönteni. Gulyás Gergely kiemelte: a következő 3-4 hónap a migráció témájában kulcsfontosságú lesz, hiszen az ENSZ migrációs csomagjának alapvető tételei, minden tekintetben szemben állnak azzal amit a kormánypártok a migrációról mondanak, illetve gondolnak.

Rámutatott: az ENSZ jelentése illetve migrációs csomagja is pozitívumként tünteti fel a migrációt, legális útvonalak létesítését javasolja. Ők ezzel szemben ezt komoly veszélynek tartják. A tárgyalásokon a magyar kormány egyelőre részt vesz, és azért küzd, hogy a javaslat alapvetően megváltozzon.

Gulyás Gergely megjegyezte: azt is látják a belga miniszterelnök fenyegetéséből, hogy a felső korlát nélküli kvóták elfogadásával zsarolja a visegrádi államokat, hogy júniusig az Európa Tanács mindenképpen döntésre vigye ezt a kérdést.

A kormánypárti politikus kiemelte: vannak olyan országok, köztük a Benelux- és skandináv államok, amelyek szerintük egy konszenzussal meghozható döntést, akár többségi alapon, szívesen meghoznának. Jelezte: a frakcióülésen áttekintik a 2010, illetve 2014 óta elért eredményeket is. Hangsúlyozta: fontos előrelépést sikerült elérni számtalan, kulcsfontosságú területen, így a gazdaságot nem csupán stabilizálták, hanem a növekedés alapjai is biztosítottak.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek