k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Oscar-díjra jelölték a magyar kisfilmet, a Mindenkit

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Deák Kristóf egy gyerekkórusról szóló filmje, a Mindenki a legjobb kisfilm kategóriájában kapott jelölést. Utoljára 1963-ban jutott ilyen közel az elismeréshez magyar rövidfilm.


Deák Kristóf Mindenki (angol címe: Sing) című kisfilmje júniusban a rangos tokiói Short Shorts fesztiválon nyert nemzetközi fődíjat, illetve nagydíjat, ezzel vált nevezhetővé az Oscar-díjra, majd novemberben jött a hír, hogy a magyar alkotás bekerült a szűkített, tíz filmet tartalmazó listára.

A film története szerint egy tízéves kislány új iskolába kerül, ahol szeretne tagja lenni a kórusnak, ám a beilleszkedés folyamata nem várt akadályokba ütközik.

"A külföldi vetítéseken jól fogadták, hogy a filmnek pozitív a végkicsengése, hogy nagyon örömteli üzenettel hagy magadra. És valahogy egybevág a mostani korszellemmel, a világpolitikában zajló folyamatokkal. Furcsa ilyet mondani egy gyerekfilmről, de egy csomó embernek a jelen világpolitikai eseményeit, például az oszd meg és uralkodj elv térhódítását juttatta eszébe a történet" – nyilatkozta a filmről a rendező, Deák Kristóf.

A hírt így kommentálta a rendező: "Fantasztikus érzés, hihetetlen élmény. Nagyon reménykedtünk, hogy végül a jelöltek közé is bekerül, de ezt nem lehetett előre látni, megtettük, amit lehetett."

Deák Kristóf elmondta, hogy ott lesz az Oscar-díjátadón, már csak az a kérdés, hogy a stábból hányan tudnak vele tartani, hogy együtt ünnepelhessenek, izgulhassanak.

A jelölés a film szempontjából azt jelenti, hogy a Shorts International most a kategória többi rövidfilmjével és az Oscar-jelölt rövid animációs filmekkel együtt Amerikában és több más országban is forgalmazni fogja. "Ezért sok moziba, sok nézőhöz el fog jutni, ennek örülök a legjobban. Sokan fogják látni méltó körülmények között" - magyarázta a rendező.

(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

vgá 2017.01.25 15:13:57
szívmelengető hír


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek