rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

PAP ZSOLT ISTVÁN és KOVÁCS RICHÁRD tanácsosjelöltek bemutatkozása

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-


PAP ZSOLT ISTVÁN

tanácsosjelölt bemutatkozása

1977-ben születtem Nagybányán. 1996-ban végeztem a közepiskolát a Gheorghe Sincai Kollégiumban (matematika-fizika szak, magyar tagozat). 2001-ben vettem át közgazdászi oklevelemet a Nagybányai Északi Egyetemen. 2005-ben ugyanitt mesteri fokozatot szereztem az önkormányzati menedzsment területén. 2008-ban házasodtam meg.

2000 óta dolgozom az egyik legnagyobb multinacionális cégnél, a Philip Morris Trading-nél, jelenleg Territory Manager (régiómenedzser) beosztásban.

Nagybánya számomra nagyon sokat jelent, minden idegsejtemmel ragaszkodom hozzá, emiatt sohasem akartam elmenni ebbõl a városból, külföldre semmiképpen sem, de még más romániai városban sem tudtam(-nám) elképzelni az életem. Mindig itt, ebben a városban képzeltem el a jövõmet. Még gyermekkoromban megszerettem mind a várost, mind pedig a gyönyörű környékét. Nagytatámnak köszönhetően rengeteget jártam a természetet és megismertem a város környékének természeti szépségeit, és ugyanakkor megtanultam tisztelni is a természetet. Ugyancsak gyermekkori ,,szerelmem” a sízés, amit 3 éves koromtól gyakorolok. Hívő ember vagyok, szeretem a rendet és kiállok az igazság mellett.

Politikai célom/hitvallásom: Nagybányát egy élhető és vonzó várossá tenni, ahol a lakosai nem csak élvezői, hanem aktív szereplõi is legyenek a város életének.

Hiszek a város jövőjében és a nagybányai magyar közösség jövőjében. Hiszem azt, hogy minden ember felelős városa sorsának alakulásáért.

2011-től RMDSZ tag vagyok, azóta az Új Fejezet csoport keretén belül tevékenykedtem. Azért határoztam el, hogy jelöltessem magam az idei helyhatósági választásokon, mert tudom, hogy a 2016-os választások nagyon fontosak a magyarság számára, ezért azt hiszem, hogy most itt a pillanat, hogy a helyi RMDSZ elevenné, nyitottá váljon az emberek elõtt. Ezt csakis új emberekkel közösen látom megvalosíthatónak.

Szerintem az utóbbi években történt egy eltávolodás, egy kommunikációs űr keletkezett a politikum és az emberek között. Ezt a távolságot át kell hidalni.

Jelenleg Nagybányán megközelítőleg 12%-nyi a magyarság aránya, ha most nem cselekszünk, hogy bizonyos célokat elérjünk (iskola, szobrok, utcák, civil szervezetek erõsítése stb.), akkor több mint valószínű, hogy a következő választásokon, 4 vagy 8 év múlva ezen célkitűzések megvalósításának lehetősége nagyon csekély lesz, ha nem lehetetlen.

Sajnos - az elmúlt 27 év örökségeként - nagyon sok befejezetlen vagy el sem kezdett dolog várat magára.

Végezetül hangsúlyozni szeretném: minden közösség annyira erős, amennyire tagjai erősítik. Azt gondolom, lehetőség van, de hogy ez valósággá váljon, minden egyes személynek sokat kell dolgoznia. Mindenekelőtt fel kell adnia a „liberális egyénieskedés” szellemét, és felvállalnia a közös cél érdekében hozandó áldozatvállalásét. Ez egy hosszú folyamat, de együtt biztos sikerül.

 

KOVÁCS RICHÁRD

tanácsosjelölt bemutatkozása

1979-ben születtem Nagybányán. Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok.

Közéleti tevékenységem: 2005-2007 - kabinetigazgató a Román Kormány Ifjúsági Államtitkárságán, 2007-2016 - Európai Parlamenti Képviselői asszisztens.

Kilenc év brüsszeli tapasztalat után úgy döntöttem, ideje visszatérni szülővárosomba, visszatérni az önkormányzat döntéshozó testületébe és itthon tenni a nagybányai magyarok biztonságáért. Nem gondoltuk volna pár évvel ezelõtt, de ma ismét ez az RMDSZ legfőbb teendője: megvédeni a közösséget, megteremteni a magyarok biztonságát.

Mindezekhez, úgy érzem, elegendő tapasztalatot szerezetem Európa szívében, Brüsszelben, az EU-intézményekben és előtte pedig a bukaresti kormányhivatal struktúráiban. Meggyőződésem, hogy a leghatékonyabban itthon, szülőföldemen, szülővárosomban tudom kamatoztatni a felhalmozott tudást. Hiszem azt, hogy mind Nagybányán, mind országszerte elérkezett a változás ideje. Országunkat jelenleg egy brüsszeli tapasztalattal rendelkező miniszterelnök vezeti, az Európa kulturális fővárosi címre pályázó városunk vezetésében is hasznossá válhat a brüsszeli tapasztalat.

2007-ben, amikor az Európai Parlamenti munkahely mellett döntöttem, a városi tanácsosi mandátumomról mondtam le. Most ismét készen állok arra, hogy újból szülővárosomért, itthon dolgozzak.

Fiatal demokráciánkban először van itt az alkalom, hogy a nagybányai magyarság közvetlen módon döntsön arról, hogy ki képviseli őket az önkormányzati testületben. Eddig ezt a döntést mások hozták meg Ön helyett. 2016 április 10-én korrigálhatja az előző évek döntését.

Mit jelent ez? A nyári helyhatósági választásokra az RMDSZ listáján szereplő jelöltek sorrendjéről, esélyeikrõl Ön dönthet. Minden magyar nagybányai lakos jogosult a részvételre. Kérem, éljenek ezzel a lehetőséggel, minél nagyobb számban veszünk részt az előválasztáson, annál hitelesebb lesz a magyar önkormányzati képviselet.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Péter Károly 2016.04.09 16:36:02
Én, hangsúlyozom, hogy én személyesen, nem kérek az Ön brüsszeli tapasztalatából, de még a Cioloșéból sem! Ezzel a „tapasztalattal” nincs mit dicsekedni, amint azt a mostani kormány be is bizonyította....Úgyhogy, nulla az egész.


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek