no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Pénteken startol a Színházfesztivál, magyar nyelvű előadásokkal is

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Nemzetközi ATELIER Színházi Fesztivált immár 25. alkalommal rendezik meg Nagybányán. Az idei fesztivál a XXI. század új trendjeit szeretné előtérbe hozni a dramaturgia, rendezés, díszlettervezés, koreográfia, színpadi zene és a színészi művészet terén is. Az eseménysorozat június elsejétől 9-ig tart.


 

 

A rendezvény meghívottai között olyan színháztársulatok lesznek, akik különböző új előadási technikákkal kísérleteznek előadásaikban (táncszínház, gesztus színház, cirkuszszínház, dokumentumszínház, burleszk színház stb.). Továbbá könyvbemutatók, workshopok, koncertek, kiállítások és beszélgetések is lesznek az idei fesztiválon.

Az 1992-es megalakulása óta a Nemzetközi ATELIER Színházi Fesztivál célja az új kifejezési- és előadási módok intézményesítése és a színházi programokba való beépítése, a színházi hagyományok összefüggésbe való hozása a modern problémákkal, az innovatív módszerek iránt érdeklődő kezdő művészeknek egy ugródeszkát nyújtani a szakmán belül, a kulturális gesztus újjászervezése a világ újjáépítésének szempontjából, valamint a közönség bevonása az alkotás létrehozásában.

A fesztivál mindazokat a személyeket várja, akik a kortárs színház modern és posztmodern értékei után érdeklődnek, de más típusú közönséget is, kortól függetlenül.

Két magyar nyelvű előadásnak is helyet ad a fesztivál:

Június 7. csütörtök 18.00 (Színházterem): Remek hang a futkosásban (kisopera - Weöres Sándor verse alapján). A budapesti Maladype Színház előadása 

Június 8. péntek 22.00 (a Színház udvara): Rapsody in blue glue (Charles Bukowsky darabja). Az Aradi Kamaraszínház és a szegedi MASZK társulat előadása

A fesztivál időpontjával egyidejűleg a Teleki Magyar Házban megtekinthető:

Június 7. csütörtök 20.00 (Teleki Magyar Ház): Havi Dráma - felolvasószínház keretén belül: Jonas Gardell: Jegesmedvék, a szatmérnémeti Harag György Társulat előadása

 

Mihály Kriszta - Nagybánya.ro (Forrás: teatrulbm.ro)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek