no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

"Az orosz-ukrán konfliktus a legnagyobb kihívás az európai biztonságra"

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az orosz-ukrán konfliktus a legnagyobb kihívás az európai biztonságra a hidegháború befejeződése óta - szögezte le kilenc kelet-közép-európai államfő, köztük Traian Băsescu román államfő varsói tanácskozását megnyitó keddi beszédében Bronislaw Komorowski lengyel államfő.


Varsóban tartják a négy visegrádi ország, továbbá három balti állam, valamint Románia és Bulgária államfőinek találkozóját, amelynek célja a felkészülés a NATO szeptemberi csúcstalálkozójára.  A szigorú biztonsági intézkedések mellett, zárt ajtók mögött zajlott megbeszélésen a szövetség keleti szárnyának megerősítéséről, és az ukrán helyzetről is tárgyaltak az államfők. 
A lehallgatásbiztos terembe csak egyetlen fotós mehetett, és csak a lengyel államfő köszöntőjét közvetítették. Komorowski elnök azt mondta: fontos megerősíteni a térség biztonságát, emiatt szükség van a NATO állandó jelenlétére a kelet-közép-európai térségben. A kilenc elnök ezt követően zárt ajtók mögött tanácskozott. 
Az államfők tanácskozásának egyik központi témája a szeptemberi NATO csúcs előkészítése mellett a Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj utasszállító tragédiája és az orosz-ukrán konfliktus volt. 
A krími és a kelet-ukrajnai események miatt a NATO már most is több katonát állomásoztat a Balti-térségben és Romániában, a szövetség keleti részén, Oroszországhoz közel, mint korábban, de elképzelhető, hogy a jövőben még több katonát vezényelnek majd ebbe a térségbe, sőt a szeptemberi wales-i NATO-csúcson arról is döntés születhet, hogy a szövetséget tovább bővítik keleti irányba  - számolt be a helyszínről a Híradó tudósítója. (MTI)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek