rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Raffay Ernő könyvbemutatója a Colonelloban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Raffay Ernő a legjelentősebb kortárs történészeink egyike, élő legenda. Egész életében olyan témákkal foglalkozott, melyeket mind a proletár-internacionalista Kádár-rendszer, mind pedig a kozmopolita-libertariánus MSZP–SZDSZ hatalom tabusítani, minél mélyebbre elásni igyekezett: Erdély sorsa az első világháborút követően, Nagy-Románia létrejötte, Trianon.


Az utóbbi másfél évtizedben pedig a magyar szabadkőművesség. Ezutóbbi talán a legérzékenyebb téma, hiszen, ha bárki emlegetni meri e történelemformáló titkos társaságot, máris az összeesküvéselméletek szövögetői között találhatja magát.

Raffay Ernő levéltéri kutatások alapján írta meg a szabadkőművesekről szóló trilógiáját valamint Ady Endre és a szabadkőművesség kapcsolatát bemutató további négy kötetét.


Ezek közül hármat hoz el Nagybányára a Colonello kulturális kávézóba: a negyedik Ady kötetet, mely a minap hagyta el a nyomdát, valamint a bővítés után újrakiadott „Erdélyi 1918/19-ben” illetve „Nagy-Románia megteremtése 1966-1928” című köteteket.


A szerzővel Borbély Zsolt Attila politológus beszélget.


A könyvbemutató időpontja 2019. március 30, 18 óra

A könyvbemutató helyszíne: Colonello kávéház, Nagybánya, Thököly (Minerilor ) u. 5.


A belépés ingyenes.


Mindenkit szeretettel várunk!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek