rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Reklámzászlónak nyilvánította a bíróság a Partium lobogóját

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Reklámzászlónak tekintette a nagyváradi bíróság alapfokon kimondott ítéletében a Tőkés László európai parlamenti képviselő irodája erkélyére kitűzött Partium-zászlót – közölte Facebook-oldalán Tőkés László sajtóirodája.


Április 27-én született és az ítélőszék honlapján megjelent döntés értelmében a nagyváradi bíróság elutasította a felperes panaszát abban a perben, amit az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke indított annak érdekében, hogy tegyék semmissé az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség szabálysértési jegyzőkönyvét és az abban foglalt szankciót.

Tőkés László tavaly december 11-én tűzte ki nagyváradi parlamenti irodája homlokzatára a partiumi zászlót. A bihari megyeszékhely önkormányzatának alárendelt helyi rendőrség – reklámzászlónak tekintve a jelképet – öt nappal később figyelmeztetésben részesítette, és a lobogó eltávolítására szólította fel a képviselőt. Az Ilie Bolojan polgármester által is aláírt rendőrségi jegyzőkönyv szerint amennyiben a politikus nem véteti le reklámzászlónak minősülő, szabályellenesen kitűzött lobogót, súlyos pénzbüntetésnek néz elébe.

Ezt a jegyzőkönyvet támadta meg a bíróságon a képviselő, és ebben a perben született április 27-én a számára kedvezőtlen ítélet. A sajtóiroda a közösségi portálon közölte, Kincses Előd, az EP-képviselő ügyvédje várhatóan fellebbezést nyújt majd be a megyei törvényszékhez, miután kézhez kapja az alapfokú ítélet hivatalos írásbeli indoklását. Tőkés sajtóirodája szerint a partiumi zászló perében a nagyváradi bíróság nem törődött a Maros megyei törvényszék és az Európai Emberjogi Bíróság joggyakorlatával, amely szerint a székely zászló nem kereskedelmi célzatú reklámzászló.

A régió zászlaját és címerét a Partiumi Autonómiatanács 2015. május 16-i küldöttgyűlésén fogadták el. Mind a zászló, mind a címer fehér mezőben piros kettős keresztet és négy piros vízszintes csíkot tartalmaz.

Mint ismeretes, idén februárban jogerősen pert vesztett a székely zászlót reklámzászlónak tekintő, és emiatt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsra (EMNT) tetemes pénzbírságot kirovó marosvásárhelyi helyi rendőrség. A Maros megyei törvényszék ugyanis kimondta, hogy a székely zászló nem tekinthető reklámzászlónak, kitűzése nem ütközik a reklámtörvénybe, így az EMNT megrovásban sem részesíthető a székely zászló kitűzése miatt. Ehhez képest korábban a Bihar megyei törvényszék ugyancsak jogerős ítéletben minősítette reklámnak a Tőkés László irodájára kitűzött székely zászlót, és törvényesnek tartotta az EP-képviselő megrovását.

kronika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek