rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Riasztóak az adatok a romániai óvodáskorú gyerekek helyzetéről

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A tanügyi szakszervezet arra figyelmeztet, hogy a romániai gyerekek több mint fele nem jár óvodába. Magas a szegénységben élők száma is.


A romániai gyermekek több mint fele nem jár óvodába – derül ki a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) hétfői közleményéből.

„A Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet tanulmánya értelmében Romániában két gyermek közül egy ki van téve a szegénység veszélyének, és ez a tény a neveltetésükben is tükröződik. A tanulmány szerint az 50 százalékot is meghaladja azoknak a gyermekeknek az aránya, akik nem járnak óvodába. Ezek riasztó számadatok, amelyeknek változtatásra kellene ösztönözniük az egész társadalmat”

– olvasható a szakszervezet közleményében.

A FSLI szerint az illetékes intézményeknek gondoskodniuk kellene arról, hogy a városi és a vidéki környezetben élő gyerekek egyaránt járjanak óvodába és iskolába, és hogy azonos körülményeket biztosítsanak számukra, kizárva a diszkrimináció vagy társadalmi kirekesztettség minden formáját.

A szakszervezeti szövetség elnöke, Simion Hăncescu kifejtette, egy modern társadalomban megengedhetetlen, hogy a gyermekeknek a túlélésért kelljen küzdeniük.

Az Eurostat hétfőn közzétett tanulmányából kiderül, hogy tavaly

a romániai gyermekek 49,2%-a volt kitéve a szegénység és kirekesztettség veszélyének.

Ez az arány az Európai Unióban mért átlag kétszerese, és az uniós tagállamok közül nálunk a legmagasabb. A szegénységnek és kirekesztettségnek legkevésbé Dániában (13,8%), Finnországban (14,7%), Szlovéniában (14,9%) és Csehországban (17,4%) vannak kitéve a gyermekek. 


(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek