rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Romániai magyar pedagógus-továbbképző központ jön létre Nagyváradon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kormányhatározattal rögzítették annak a romániai magyar pedagógus-továbbképző központnak a létrehozását, amely magyar pedagógusok számára biztosít szakmai fejlődési lehetőséget anyanyelvükön. Jó hír ez számunkra: pedagógusaink régóta várják ennek az intézménynek a beindítását, amely egyben egy újabb lépést is jelent afelé, hogy a bennünket érintő kérdésekről önállóan dönthessünk – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök november 13-án.


Kelemen Hunor emlékeztetett: a 2011-ben elfogadott oktatási törvény közel hét éve biztosít lehetőséget kisebbségi továbbképző központok létrehozására. A Szövetség javaslatára három éve folyamatosan anyagi forrást is sikerül elkülöníteni a magyar intézményre a román költségvetésből, az állami bürökrácia azonban mindmáig ellehetetlenítette ezt a kezdeményezést.

Egy három éve zajló küzdelem végére került ma pont. Egy olyan 15 fős központ létrehozásáról döntött a kormány, amely a magyar oktatás minőségi javítását szolgálja. A mi feladatunk olyan lehetőségeket teremteni, amelyek szakmai előmenetelükben segítik a magyar pedagógusokat, a magyar gyermekeknek pedig versenyképes tudást biztosítanak a magyar iskolában” – tette hozzá az RMDSZ elnöke.

Rámutatott arra is: ez a parlamenti együttműködési megállapodás konkrét eredménye, a Szövetség régi prioritása, ezért külön öröm, hogy erre a hatalmas előrelépésre a Magyar Szórvány Napján került sor.

A következő időszakban további adminisztratív teendők következnek, ezekről az RMDSZ időben tájékoztatja a sajtó képviselőit – összegzett Kelemen Hunor, aki köszönetet mondott a kisebbségi oktatásért felelős államtitkár és az RMDSZ parlamenti oktatási szakpolitikusai összehangolt munkájának.

(rmdsz.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek