Szirtes Edina Mókus & Jammal – Csillagom turné, Nagybányán is

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A magyar költészet remekei, looper, kütyük és a világzene beatboxszal fűszerezett találkozása Nagybányán, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Brassóban és Sepsiszentgyörgyön


2018. október 9-én Nagybányáról, a Teleki Magyar Házból indul Szirtes Edina Mókus és Fekete János Jammal turnéja, hogy aztán Kolozsvár, Marosvásárhely, Brassó és Sepsiszentgyörgy közönsége is megismerkedhessen a Mókus & Jammal - Csillagom turné különleges repertoárjával.

„Végigjárni Erdélyt a szívünkben hordozott rajongással a zene, a muzsikàlás öröme iránt, nem beszèlve azokról az “érző és értő “ géniuszokról (Pilinszky, József Attila, Radnóti, Reményik Sándor, Szabó T. Anna....), akik verseikben életmentő gondolatokat hagytak rànk, már régóta vágy. Ezért fontos, hogy utazhatunk és jatszhatunk! De mind ez mit sem ér a Befogadó, megértő, átérző és velünk együtt érző Közönség nélkül! A zene egy kivételes “alibi” arra, hogy találkozhassunk és megoszthassuk másokkal, amink van...Ezért igazából Társakat keresünk és várunk a koncertekre!“ (Szirtes Edina Mókus)

 

Szirtes Edina Mókus a magyar zenei paletta kiemelkedő alkotója. Zeneszerzői munkássága mellett folyamatosan koncertezik világszerte és nagyzenekaros turnéban mutatja be Vidróczki című etnoszimfonikus darabját szerte az országban. A Szirtes Quintettel mesebeli helyekhez nyújtanak csodás muzsikát, s emellett – most is, mint mindig – új utakon jár, és nem fél a mai modern zenei vívmányokat ötvözni a benne rejlő népek dallamaival. 

 

A Csillagom kétszereplős koncert-looper előadás, amelyben mindenkinek több szerep jut: Edina hegedül, énekel és looperezik, társa pedig, Jammal, aki magában hordozza a végtelen zenét, beatboxol, rengeteg kütyüvel, szerkentyűvel, ketyerével, masinával machinál.

 

A zenei élmény folyamatosan épül, frissül, és a helyzet határozza meg az alapokat, amit a két zeneszerző fon tovább, végtelen körökbe, hipnotikusan elvarázsolva a hallgatót – hol versekkel, költeményekkel, máskor pedig a népzene elemi erejével.


Szirtes Edina Mókus legújabb formációjában is a gondolatok erejével kíván katarzist hozni a hallgatóság számára: looperes koncertjeire a dobos és beatboxos Fekete János Jammal kíséri el, hogy modern formában szóljanak hozzánk a magyar költészet géniuszai, Radnóti Miklós, József Attila és Nagy László.

 

Külön öröm a két művész számára, hogy a turné során két diákkoncertre is sor kerül: Kolozsváron a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban, Brassóban pedig a Redut Kulturális Központban.Mókus & Jammal – Csillagom Turné állomásai


2018. október 9. 18.00 Teleki Magyar Ház, Nagybánya

2018. október 10. 14.00 János Zsigmond Unitárius Kollégium, Kolozsvár

2018. október 10. 20.00 Insomnia Cafe, Kolozsvár

2018. október 11. 20.30 Jazz & Blues Club, Marosvásárhely

2018. október 12. 12.00 Redut Kulturális Központ, Brassó

2018. október 12. 21.00 Szimpla, Sepsiszentgyörgy

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

 

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukidea 2016


árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON