no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Támogatások óvodásoknak, kisiskolásoknak a Németh László Elméleti Líceumban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kezdõdik a beiratkozás az elõkészítõ osztályba, folyamatosan fogadjuk az óvodásokat is. Ennek kapcsán nem mulaszthatjuk el felsorolni mindazokat a támogatásokat, amelyek sokban hozzájárulnak ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a gyermekek otthonos környezetét, a termek szakszerû felszereltségét, az ingyenes kulturális programokat és a délutáni programban résztvevõ diákok ingyenes étkeztetését.


Augusztus 24-én nyitotta meg kapuit a Németh László Elméleti Líceum nyári óvodája azoknak a gyermekeknek, akik a nyári vakációt tartalmasan szerették volna tölteni olyan pedagógusokkal, akiket az óvodából ismernek, vagy az iskolában együtt fognak velük dolgozni. Az elõkészítõ osztályba induló gyermekeknek jó alkalom volt a nyári ovi arra, hogy megismerjék tanítónénijüket, leendõ osztálytársaikat. Tevékenységeinket támogatta a Bethlen Gábor Alap és a Schola-Parentis Egyesület.

Hosszú útkeresés után otthonra lelt a nagybányai Waldorf-csoport a Németh László Elméleti Líceum földszintjén, külön folyosón, külön bejárattal, külön étkezõ teremmel. Berendezésében igazodik a Waldorf-pedagógiához, ízléses, igényes, természetes, vadonatúj és tiszta. Nagy segítség ez azoknak, akiknek a nagyobb testvérei ide járnak iskolába, a környékbelieknek és mindazoknak, akik vállalják, hogy a minõségi oktatást választva távolabbról is idehozzák gyermekeiket. Az építkezési-felújítási munkálatokban az Önkormányzat volt segítségünkre, a berendezést a Bethlen Gábor Alap és a Schola-Parentis Egyesület támogatásával sikerült beszereznünk.

Egyedülálló vállalása volt az iskolának az, hogy a délutáni programban résztvevõk ebédjét ingyenessé tudta tenni. Segítségünkre volt ebben a catering-szolgálat, mely gyermekdietetikus szakember ajánlásai alapján állítja össze a menüt, figyelembe véve az egészséges táplálkozás elveit. Köszönjük ebben a pályázó Iskoláinkért, Gyermekeinkért Egyesület és a Bethlen Gábor Alap támogatását.

Diákjaink számára minden gyermekprogram, kézmûves foglalkozások, bábszínházak, táncház és gyermekszínház ingyenesek. Kedvezményes utaztatásban részesülnek azok is, akik tömegközlekedéssel érkeznek. Nagy hangsúlyt fektetünk a szociálisan rászoruló családok támogatására (szociális ösztöndíjak, tanszercsomagok, ingyenes, utazástérítés formájában) és a tehetséggondozásra: nagy összegû ösztöndíjakkal, támogatásokkal, díjakkal segítjük diákjainkat, fedezzük útiköltségüket az országos és nemzetközi versenyekre. Ösztöndíjaink, támogatásaink nem jöttek volna létre a Megyei Tanács, az Önkormányzat, a Máramarosi Magyar Vállalkozók Egyesülete, az RMDSz és annak Nõszervezete, és a Schola-Parentis Egyesület nélkül.

Dr. Váradi Izabella igazgató

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek