no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Teleki-ösztöndíjas diákjaink

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hagyományosan az idei Teleki Napok záróünnepségén, az óvárosi református templomban került sor a Teleki Tanulmányi-közéleti Ösztöndíjak átadására, amelyet idéntől nem csak a IX-XII., hanem az V-VIII. osztályos diákok is megpályázhattak.


Díjazottjaink:

Balázs Udo-Zsolt – Németh László Líceum, VI. osztály
Várvédő Ákos – Nicolae Iorga Általános Iskola, VI. osztály
Korponay Albert – Németh László Líceum, VI. osztály
Gagyi Orsolya – Nicolae Iorga Általános Iskola, VII. osztály
Balogh Ádám Csaba – Németh László Líceum, VIII. osztály
Tasnádi Kincső Boglárka – Németh László Líceum, XI. osztály
Sárga Angéla-Bernadett – Németh László Líceum, XI. osztály
Lapohos Réka – Németh László Líceum, XI. osztály
Moldován Balázs Barna – Németh László Líceum, XII. osztály

 

Támogatóink: Asztalos Gábor, Barcsi Zoltán és családja, dr. Bónis István, Bortnyik család, Cojocaru Viktória, Galánthay Zsombor és családja, Gyarmathy Gábor és családja, dr. Hidegcuti Erzsébet, Horváth Attila, az Iskoláinkért, Gyermekeinkért Egyesület, Komlósi Andrea, Kovács Richárd, Lakatos Nella és családja, Moldován család, Nagybánya-óvárosi Református Egyházközség, Nagybánya-újvárosi Református Egyházközség, a nagybányai RMDSZ elnöksége, Máramarosi Magyar Vállalkozók Szövetsége (MAVÁSZ), Szentháromság Plébánia, Székely Erzsébet, Várady Csongor és Várady Enikő.

Az adományok összege: 350 euró és 7 865 lej. A tanulmányi-közéleti ösztöndíjak kiosztását követően megmaradt pénzösszeget (kb. 1200 euró) ezúttal is a magyarul tanuló kisiskolásoknak szánt könyvajándékokra fordítjuk; ezek átadására jövőre, hagyományosan a farsang időszakában kerül sor. Ezúton is köszönjük a támogatók segítségét és gratulálunk minden ösztöndíjas diákunknak!

Ugyancsak a vasárnapi ünnepség keretében került sor az ezüst fokozatú Teleki Emlékplakett átadására, amelyet a Teleki Magyar Ház Kuratóriumának 2016. május 6-i egyöntetű határozata értelmében a nagybányai Várvédő család vehetett át nagylelkű és példamutató adományáért, amelyet a Teleki-ház műemlék kapujának restaurálásának befejezésére ajánlottak.

A Teleki-ösztöndíj 2016-ban XIV. alkalommal kerül kiosztásra. Az elismerést 2003-ban nyújtottuk át először, tanulmányi eredményeik tekintetében és az iskolán kívüli közösségi szerepvállalásban is élenjáró IX-XII. osztályos diákoknak. Az azóta folyamatosan működő támogatási program keretében a nagybányai és Nagybánya-környéki első (illetve előkészítő) osztályosok is rendszeres könyvajándékban részesültek, a tanulmányi-közéleti ösztöndíjat pedig idéntől az V-VIII. osztályos diákok is megpályázhatják! A program anyagi hátterét 2005-től a nagybányai magyar közösség biztosítja: vállalkozóknak, politikusoknak, önkormányzati tisztségviselőknek, magáncégeknek és egyházközségeknek, neves és névtelen jóakaróknak köszönhető, hogy az elmúlt években minden tavasszal maradéktalanul átnyújthattuk az ösztöndíjakat, és minden februárban első osztályosaink is megkaphatták könyvajándékaikat.

(Teleki Magyar Ház)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek