rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Terroristákat kapcsoltak le az olimpia előtt Brazíliában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Tíz embert letartóztatott a brazil hatóság csütörtökön, a csoport tagjai állítólag terrorakcióra készültek, jelentette a Reuters. A két héttel az olimpia előtt tartott rendőrségi akció részleteiről egyelőre keveset tudni, ahogyan még az sem világos, hogy pontosan mit terveltek.


A brazil hatóságok szerint a brazil állampolgárokból álló csoport nem áll kapcsolatban az Iszlám Állammal, de megpróbálták velük felvenni a kapcsolatot. A brazil kormány rendkívüli ülést hívott össze.

Korábban már írtunk arról, új fenyegetéssel nézhetnek szembe a riói olimpia szervezői, miután az Ansar al-Khilafah Brazil nevű szélsőséges iszlamista szervezet támogatásáról biztosította Abu Bakr al-Baghdadit, az ISIS vezetőjét.

A brazil fanatikusokat repterek és a tömegközlekedés elleni támadásokra, valamint késelésre és túszejtésre biztatják az olimpia ideje alatt. Dél Amerika egyelőre elkerülte a terrorveszélyt, azonban a bejelentés újabb biztonsági kérdéseket vethet fel. A szélsőséges csoport közleményében azt mondta, ha a francia rendőrség sem volt képes megakadályozni a támadásokat, Rio még könnyebb célpont lesz.

index.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek