no
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Tisztelt választópolgár!

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Ebben a választási kampányban is a magyar embereket képviseltük, hangot adtunk elvárásaiknak. Az a dolgunk, hogy határozottan elmondjuk a román többségnek is: olyan országban akarunk élni, amely tiszteli a magyarokat és erõs jogokat biztosít közösségünknek.


Közösségünk közel száz esztendeje autonómiáról álmodik. Mert ezt ígérték nekünk 1918-ban, Gyulafehérváron. Az autonómia egyeseknek szitokszó, másoknak csodaszer. Nekünk elsõsorban törvényes garanciát jelent anyanyelvünk használatára, iskoláink és kulturális intézményeink megmaradására, nemzeti identitásunk megõrzésére.

Mi azt akarjuk, hogy az otthon valóban otthon, a haza valóban haza legyen számunkra. De a többség támogatása nélkül nem tudjuk megvalósítani terveinket. A román-magyar viszonyt számos rossz emlék, múltbéli beidegzõdés terheli. Ezeket le kell bontanunk. Nem lesz könnyû és nem lesz gyors folyamat. Azt a párbeszédet, amelyet most elkezdtünk, nem lehet kimeríteni egyetlen kampány alatt, folytatni kell a jövõben is a választás eredményétõl függetlenül.

Az erdélyi magyarok mindig felismerték és megértették az elnökválasztások tétjét. Tudjuk, hogy az elsõ forduló közösségünk, a második pedig az ország jövõje szempontjából fontos megmérettetés. Sokan kérdezik, hogy rajtam mi múlhat, mennyire számít az én szavazatom? A válasz egyszerû: a jövõnk múlik minden egyes magyar emberen, a jövõt döntheti el minden egyes magyar szavazat. Közös törekvéseinknek ugyanis az ad nyomatékot, ahogyan és ahányan szavazunk. A magyar közösség súlya akkora lesz a következõ években, amennyi szavazatot le tudunk tenni az RMDSz jelöltjének neve mellé.

Ezért arra kérem Önt, hogy közösségünk életének e fontos pillanatában álljon ki a közös ügyünkért, vegyen részt a szavazáson, és úgy válasszon, hogy az érdekvédelemi munkát folytathassuk. November 2-án újra meg kell mutatnunk, hogy erõsek vagyunk, hogy megújult erõvel, magabiztosan tudunk küzdeni kitûzött céljainkért, önmagunkért, megmaradásunkért, fejlõdésünkért.

Számítok Önre!

Tisztelettel és üdvözlettel,

VIDA NOÉMI területi elnök

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

XY 2014.10.28 10:44:32
Nagyon szépen meg van fogalmazva, de vajon melyik autonómiáról álmodik Ön és a megszólított kedves választópolgár? Mert ugyebár van egy UDMR által minden választás alkalmával megszellőztetett autonómia, amit aztán úgy ahogy van, mindjárt választás után sutba is vágnak a következő négy évre, és van egy másik, az 'ellenzék' által valós alapokon kidolgozott autonómiatervezet...
Kedves választópolgár, ha Ön is komolyan gondolja a fent leírtakat, akkor legalább utánanéz, mi a külömbség a kettő között, és azután választ majd...


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek