rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Több mint 60 kilométernyi új útszakasz készül el az Észak-erdélyi autópályából

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

„Az Országos Útügyi és Autópálya-társaság (CNADNR) az Észak-erdélyi autópálya újabb szakaszának indította el közbeszerzési eljárását a napokban, ami a Marosugra-Marosvásárhely közötti útszakaszra vonatkozik. Az építés már a következő hónapokban, a pályázatok beadásával kezdetét is veheti. A 14,6 kilométeres útvonal a szerződés megkötésétől számítva egy év és négy hónap alatt kell elkészülnie, és három és fél év garanciával rendelkezik majd” – tájékoztatott Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke.


A Szövetség politikai alelnöke rámutatott, az RMDSZ és a Szociáldemokrata Párt (PSD) közötti protokollumba foglalt vállalás, amely az Észak-erdélyi autópálya építésének folytatását rögzíti, az utóbbi hónapokban azt jelentette, hogy beindult a közbeszerzési eljárás Gyalutól nyugatra egy 9 kilométeres, Aranyosgyérestől Marosugráig egy 37 kilométeres, a napokban pedig a Marosugra-Marosvásárhely közötti útszakaszon is.

„A 14,6 kilométeres autópálya mellett egy 4,5 km-es bekötőút megépítésére is sor kerül, amely a Segesvár felé vezető útvonalat érinti majd. Ez azt jelenti, hogy a következő években több mint 60 kilométernyi új útszakasz készül el az Észak-erdélyi autópályából. A beruházás nagy része Európai Uniós alapokból lesz fizetve” – magyarázta Borbély László.

 

 

(erdely.ma)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Aurori Attila 2014.07.16 09:04:34
A kovetkezo EVEKBEN tobb mint 60 km uj szakasz !!! Nagyszeru hir !!! Mintha azt mondana:
A kovetkezo EVEKBEN tobb mint 600 km uj szakasz !!!


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek