rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Több mint 9 millió dollárért kelt el a nagybányai származású festő műve

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Újabb eladási rekordot döntött a nagybányai születésű Adrian Ghenie festő: több mint 9 millió amerikai dollárért kelt el egy 2008-ban készült festménye a Post War & Contemporary Art Evening Auction rendezvény keretében szervezett aukción.


A londoni Christie’s aukciós ház rendezvényén a Nickelodeon címet viselő mű 1,29 és 1,94 millió dollár közötti áron indult, a festményt végül egy telefonon licitáló európai vásárolta meg. Ghenie februárban szintén magas áron, 4 millió euróért adta el a Napraforgóvirágok 1937-ben (The Sunflowers in 1937) című festményét.

A művész Kolozsváron végezte képzőművészeti tanulmányait, majd felváltva élt és dolgozott Kolozsváron, illetve Berlinben. Az utóbbi években nagy nemzetközi figyelmet kapott a román képzőművészet új vonalának jelentős képviselőjeként.

kronika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek