rmdsz 1
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ujjlenyomattal indítható és szemmozgatással kezelhető a Nissan agresszív divatterepjárója

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A japán gyártó ezúttal high-tech orgiával társította a futurisztikus designt. Mutatjuk a végeredményt.


A Nissan a Detroiti Autószalont használta fel arra, hogy hivatalosan leleplezze új divatterepjáró tanulmányát. A keresztségben Nissan Xmotion Concept nevet kapott újdonság a koncepcióautók minden tipikus vonását magán hordozza, vagyis hatalmas és igen futurisztikus kerekeken gurul, nincsenek hagyományos kilincsei és visszapillantótükrei, illetve alapvetően igen agresszívre sikeredett a formája. 

A közeljövőben érkező Nissan SUV-ok vonalvezetését előzetesen felvillantó újdonság belül egy igazi technológiai orgia. A történet ott kezdődik, hogy a kocsi nem hagyományos vagy érintésmentes kulccsal, hanem ujjlenyomattal indítható: a sofőrnek egyszerűen oda kell helyeznie az egyik ujjbegyét a középső részen elhelyezett szenzorra, melynek hatására azonnal indul is a motor.

© Nissan

A kocsiban nem kevesebb mint hét darab méretes érintőképernyő kapott helyet. A felhasználói felület nemcsak nyomkodással és lapozgatással, hanem levegőben megejtett kézmozdulatokkal, illetve akár szemmozgatással is kezelhető. Ezenkívül pedig a hangvezérlés, illetve a fejlett digitális asszisztens sem hiányozhat a repertoárból.

© Nissan

A természetesen fejlett önvezető funkciókkal rendelkező Xmotion Concept erőforrásával kapcsolatban semmilyen részletet sem közölt a gyártó, azt viszont azért elárulta, hogy a kocsi intelligens összkerékhajtással rendelkezik.

© Nissan

 

© Nissan

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek