no
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Újraosztaná Románia területét a Pro Románia

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Újraosztaná Románia területét a Pro Románia - derül ki a párt vasárnapi országos kongresszusán feldolgozott Pro Románia Kiáltványból.


A dokumentum megfogalmazza azokat a prioritásokat, amelyek - meglátásuk szerint - segítenék az ország fejlődését a 2020-2024-es időszakban.

A Kiáltvány javasolja a differenciált adózásra való áttérést, azaz hogy a magasabb bérek, illetve nyugdíjak után, nagyobb adót kelljen befizetni, valamint hogy 5%-on egységesítsék az élelmiszerek és az idegenforgalmi szolgáltatások áfáját.

Egy másik intézkedés a közigazgatási reformot szolgálná. E szerint a megyék számát 41-ről 15-re csökkentenék, a területi közigazgatási egységek számát pedig 3300-ról legfeljebb 1500-ra. A törvényhozók számát legtöbb 200-300 képviselőre és 100 szenátorra korlátozná.

A Pro Románia támogatja a bérreformot, pontosabban az európai minimálbér bevezetését az Európai Parlament által javasolt formában.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek