Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Utazások támogatása tanulmányi versenyekre

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az idén is sikerült több versenyre utazó diák útját támogatni, amit úgy a tanulók, mint a tanáraik és nem kevésbé a szülők igazán méltányoltak.


A versenyek tavasszal kezdődnek helyi előselejtezővel, és egész évben tartanak, a helyi szakaszokat követik a megyei majd az országos, és esetenként nemzetközi szakaszokkal. Főként ez utóbbi esetben van szükség arra, hogy anyagilag segítsük a Nagybányától sokszor több száz kilométerre levő helyszínekre való eljutást.

1.Nemes Tihamér, Nemzetközi Informatikai Tanulmányi verseny, 

Marosvásárhely, 2018 jan.13

Kaszta Tamás, felkészítő: Madarassy Kinga

2. A Palóc Társaság immár 22. alkalommal hirdetett pályázatot idén a Felvidéken, Délvidéken, Erdélyben, Kárpátalján, Őrvidéken, Magyarországon, vagyis az egész Kárpát-medencében élő magyar fiataljaink számára. A pályázatra a nagybányai Németh László Elméleti Líceum diákjai is beneveztek, és Mezey Kinga III. díjban, Bence-Kádár Berta-Ilona különdíjban, Barkóczi Emőke és Korponay Andor – dicséretben részesültek. felkészítő: Dávid-Kállay Erzsébet.

2018. január 21-én, vasárnap délután került sor Budapesten, a Duna Palotában, a Magyarság Háza otthonában, a Magyar Kultúra Napja jegyében.

3. Kisnyelvészek és Kismatematikusok nemzetközi versenye, Lakiteleken, március 6-7-én zajlott.

Banc Márk, Pustai Petra, Saitos Abigél, Gircsis-Csutak Beáta- különdíj

Tanitónők: Bálint Tünde, Ninács Mária

4. FÜRKÉSZ Helyesírási verseny országos szakasza, Nagyváradon, április 20-21 

Bálint Kincső, Costin Evelin, Martinez Bunda Jázmin

Felkészítő: Ruskál Enikő, Molnár Klára, Hadnagy Mária

5. Szamosardón, október 12-én tartották a Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó megyei szakaszát, 7 iskolából, 55 gyermek és 17 pedagógus vett részt az egész napos több helyszínen zajló vetélkedőn.

7. A Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Országos szakasza Sepsiszentgyörgyön november 16-18 között zajlott.

Résztvevők: Lévay Mira Eszter, Balogh Eszter, Staharoczky Balázs, Balogh Áron, Bányai Roni-Szilárd, Balogh Brigitta, Gagyi Anna, Roman Cristian, Sebők Máté, Bokos Hunor, kisérő: Bálint Beáta

Bokos Hunor- 2.díj, Lévay Mira- 3.díj, Balogh Áron- dicséret, Bányai Roni Szilárd- dicséret

Részvételi díj: Balogh Eszter, Balog Brigitta, Staharoczky Balázs, Gagyi Anna, Sebők Máté, Román Krisztián.

8. Szinérváralja, 2018, november 28. A 30-as napközi a "Csak tiszta forrásból" szavalóversenyre két kisgyerekkel jelentkezett. Egy gyerek képviselte a nagycsoportot név szerint Tamás Ida, egy gyerek a középcsoportot Orbán Bence. A megyeközi szavalóversenyen elért eredményeink egy első hely Tamás Ida nagycsoportos gyerek részéről es egy második hely a középcsoportos Orbán Bence részéről. Felkészítők: Tunyogi Imola és Barcs Éva óvónők.

Projektünket a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Támogatta. Köszönet érte!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek