k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Van egy ország, ahol hamarosan hétmillió ember halhat éhen

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Jemenben elég reménytelen a helyzet.


A világ legnagyobb éhínsége fenyeget Jemenben az ENSZ szerint, ha a szaúdi vezetésű katonai koalíció továbbra is fenntartja az ország blokádját, és nem hagyja, hogy a segélyek eljussanak a rászorulókhoz. Mark Lowcok, az ENSZ humanitárius ügyek összehangolásáért felelős irodájának a vezetője szerint a helyzet nagyon súlyos: „Nem olyan, amilyet Dél-Szudánban láttunk az év elején, és amely tízezreket érintett, és nem is olyan éhínség lesz, mint Szomáliában 2011-ben, amikor 250 ezer ember halt meg. Ez az elmúlt évtizedek a legtömegesebb éhínsége lesz, több millió áldozattal."

A szaúdi katonai szövetség azok után vette blokád alá az ádeni kikötőt, hogy az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók a minap ballisztikus rakétát lőttek ki a rijádi Háled király nemzetközi repülőtérre. A húszik a rakétacsapást válasznak szánták a Szaúd-Arábia által vezetett nemzetközi koalíció jemeni bombázásaira és blokádjára. A katonai koalíció válaszul több légicsapást mért a húszi lázadók kezén lévő jemeni fővárosra, Szanaára, és megszigorította a jemeni repülőterekre és kikötőkre korábban elrendelt blokádját.

Az ENSZ szerint Jemenben csaknem hétmillió embert fenyeget éhínség, és meghaladja a 900 ezret a kolerafertőzöttek száma.

(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek