rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Visszavonná Kelemen Hunortól a Románia csillaga kitüntetést az érdemrend becsületbírósága

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Megfosztanák Kelemen Hunort a Románia csillaga kitüntetésétől - döntött szerdán az érdemrend becsületbírósága. Indoklásuk szerint az RMDSZ elnöke nem tartotta tiszteletben a december elsejei román nemzeti ünnepet, mivel erről tanuskodnak az ünnep kapcsán tett kijelentései.


Costin Georgescu, az érdemrend becsületbíróságának elnöke az Antena 3 hírtelevíziónak azt nyilatkozta, hogy Kelemen Hunornak a sajtóban megjelent nyilatkozatai alapján hozták meg döntésüket, ahol többek közöt azt állította, hogy a romániai magyaroknak nincs mit ünnepelniük a jövő évi centenárium kapcsán. A becsületbíróság tagjai: Ionel Haiduc, Constantin Degeratu, Serban Bradisteanu, Mircea Geoana, Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea és Costin Georgescu. A döntés azonban nem végéleges, a testület továbbította javaslatát Klaus Johannis elnöknek, akinek jogában áll dönteni arról, hogy visszavonja-e az állami kitüntetést vagy sem.

(transindex.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek