no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Vöröskereszt: Egyre több helyi háború zajlik

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Több mint kétszeresére nőtt a nem nemzetközi fegyveres konfliktusok száma a világon az évszázad eleje óta - írta kedden közzétett jelentésében a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC).


A konfliktusokban több érintett fél van mint régen, az elmúlt hat évben pedig több fegyveres csoport jelent meg, mint az azt megelőző 60 évben - idézi a tanulmányt az MTI.

Az ICRC jelentése szerint a két fél között zajló konfliktusok csak a harmadát teszik ki az összesnek, míg az esetek 44 százalékában az összecsapások 3-9 fél között zajlanak. 

A harcok sújtotta államok mintegy negyedében több mint tíz hadviselő fél van. A Líbiában 2011. február 15-én kezdődött felkelés nyomán kialakult harcokban például csak Miszráta északnyugati városban 236 fegyveres csoportot jegyeztek fel. A 2011 márciusa óta tartó szíriai polgárháborúban pedig több mint ezer fegyveres csoport harcolt 2014-ben.

A tanulmány kitért arra is, hogy a jelenlegi fegyveres konfliktusok mintegy 40 százalékában vesznek részt dzsihadista csoportok.

A jelentés szerint a fegyveres csoportokkal folytatott párbeszéd egyes esetekben "kedvező eredményekkel jár mind a lakosságra, mind a humanitárius szervezetek munkatársaira nézve".

(index.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek