k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Záhonyi adomány Koltóra

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

1996 óta segíti adományokkal a határon túli magyar iskolákat a záhonyi Dr. Béres József Kollégium.


Az elmúlt hétvégén a határvárosi középfokú intézménybe látogatott a nagybányai Neniþescu Vegyipari SZKI küldöttsége, mellyel öt éve létesített partnerkapcsolatot a záhonyi tanoda. A Dr. Béres József Kollégium diákjai – elsõsorban a Magyar Lapkiadók Egyesületének jóvoltából – 7 doboz folyóiratot adtak át a csoportot vezetõ Magyarosi László tanár úrnak és tanítványainak, akik a máramarosi megyeszékhely közelében fekvõ Koltóra viszik tovább az adományokat.

Korábban a záhonyi diákotthon a nagybányai vegyes tannyelvû Nicolae Iorga Általános Iskolát, majd a felsõbányai 1. sz. Általános Iskolát, tavaly márciusban pedig a román tannyelvû partneriskolával egy telephelyen mûködõ Németh László Elméleti Líceumot segítette könyvekkel, folyóiratokkal, elektronikus ismerethordozókkal. A 39. adományozást a következõ hetekben követi majd a jubileumi, 40. jószolgálati út, melyet a kárpátaljai Haranglábra és Szernyére terveznek a kollégium diákjai és tanárai.

Tancsik Róbert-Tóth Tamás

Bányavidéki Új Szó nyomán

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek