rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Zúgolódás a Jobbik táborában

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Számos bírálat érte az alaptörvény-módosítás keddi megtorpedózása óta a Jobbik vezetését: volt és jelenlegi tagok, szimpatizánsok és az internetes fórumok látogatói adtak hangot csalódottságuknak. A párt elnöksége és a frakció ennek ellenére optimista, sőt a párt népszerűségének erősödésére számítanak.


A Jobbik zalaegerszegi alapszervezetének ősz elején lemondott vezetője, Pete Róbert úgy fogalmazott internetes közösségi oldalán, hogy „a letelepedési kötvény üzlet valóban mocskos dolog, de azt egy egyszerű kormánytöbbséggel meg lehet szüntetni. A kétharmad viszont ritkán adatik meg, de most meglehetett volna. Így bukott a haza alkotmányos védelmének a lehetősége.” Bertha Szilvia, aki a párt színeiben az előző ciklusban került be az Országgyűlésbe, Facebook-üzenőfalára ezt írta ki: „csak gratulálni tudok az ellenzéknek és a független képviselőknek is, hogy ilyen mélységekbe szálltak”. Véleményéből kiderül, hogy az ex-képviselő azok közé tartozik, akik szerint az ország érdekében külön kellett volna választani egymástól a migránskvóta és a letelepedési kötvény ügyét. Már csak azért is, mert valószínűtlen, hogy terroristák a szigorú nemzetbiztonsági ellenőrzéssel járó kötvényvásárlást használják fel arra, hogy Európába jöjjenek.

A városi és megyei jobbikos webes fórumokon mindemellett tucatjával fordulnak elő egy-egy hír alatt olyan bejegyzések, amelyek arról tanúskodnak, hogy a párt híveit megosztotta a frakció döntése. Egy helyen hozzászólt például Budaházy György testvére, Budaházy Edda, aki a nemzeti ügy elárulását látja a kedden történtekben, és kifogásolta, hogy a Jobbik nem kérte ki a tábor véleményét.

A párt szóvivője, Mirkóczki Ádám ezzel szemben úgy látja: „a Habony-művek megpróbál ott is problémát találni, ahol valójában nincsen”. Kérdésünkre azt mondta: a több mint tízezer fős tagságban nyilván sokféle gondolat, vélemény megjelenik, de bőven 90 százalék fölötti azok aránya, akik értik és egyetértenek az ultimátummal, amelyet a kormánynak szabtak. A politikus azt is kiemelte, hogy a sértődött emberek megjegyzéseivel nem foglalkoznak, egyébként úgy érzékeli, hogy kedd óta rengeteg biztatást, támogató üzenetet és megerősítést kapott a Jobbik. A szóvivő kitért arra is: mindenképpen megtartják a kötvények miatt kezdeményezett ötpárti egyeztetést, mert bíznak benne, hogy végül az LMP mellett más pártok is képviseltetik majd magukat.

Hasonlóan nyilatkozott a Sneider Tamás, a párt alelnöke, de ő azt sem tagadta, hogy a kérdés erősen megosztja a tagságot és a szimpatizánsokat. Szerinte az alaptörvény-módosítás bojkottjával elindulhat egyfajta átrendeződés: a történtek miatt a szavazók egy része otthagyhatja a Jobbikot, viszont a tábor a csalódott fideszesekkel, a kötvény­üzlet ellenzőivel tovább erősödhet.

Szilágyi György, a Jobbik ország­gyűlési képviselője pedig tegnapi sajtótájékoztatóján egyebek között azt mondta: a párt vezetése a lehető legjobb úton jár, és egészen biztos, hogy 2018-ban Vona Gábor lesz a miniszterelnök.

A kvóta elleni küzdelmet a kezdettől fogva szívügyének tartó Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő kérdésünkre csalódottságának adott hangot. – Nagyon jó lett volna Martin Schultz orra alá dörgölni, hogy igen, megcsináltuk, módosítottuk az alaptörvényt és megakadályoztuk a kényszerbetelepítést – fogalmazott. Ugyanakkor szerinte a kormánypártok részéről hiányzott a kompromisszumkészség. – Ezért sem ártana több nő a politikába, mert mi inkább hajlunk a megegyezésre, mint a rivalizálásra – jegyezte meg.

magyaridok.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Laci 2016.11.11 21:07:21
Jobbik? Szarhaziak vagytok nincs vellotok csak szakadek politikai erotok.


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek