Fesztiváldübörgés Kolozsvár szívében: több mint kétszáz előadóművész lép fel az Untoldon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Csütörtök délben – húszperces késéssel – megnyitotta kapuit az ország legnagyobb fesztiválja, az Untold. A negyedik alkalommal Kolozsváron szervezett, négynapos elektronikus zenei rendezvényre 350 ezer résztvevőt várnak 75 országból.


Türelmetlen, kíváncsi és bulizni vágyó tömeg gyűlt össze a kolozsvári Sétatéren csütörtök délben: mindenki arra várt, hogy elsőként lépjen be az elektronikus zene birodalmába. Míg az érkező fiatalok a jegyeiket és bérleteiket a belépéshez szükséges karszalagra váltották, a szervezők az utolsó simításokat végezték, majd tizenkét óra húsz perckor megnyitották a 4. Untold fesztivál kapuit.

A bejáratnál a fémdetektoros ellenőrzés után a táska méretét és tartalmát is szemügyre vették. A kapuknál a repülőtereken használatos csomagmérő eszközöket helyeztek el, és a résztvevők nem léphetnek be a helyszínre nagy méretű bőröndökkel vagy hátizsákokkal, csupán 21 cm × 29 cm (A4-es) méretű táskával. Továbbá a fesztivál területére tilos bevinni drogokat, üvegeket, lézereket, sprayeket, késeket, fegyvereket, pirotechnikai eszközöket, ételt, italt, háziállatokat, esernyőket (esőkabáttal lehet helyettesíteni), gyúlékony vagy robbanóanyagokat, professzionális fényképező és videófelszereléseket, beleértve az DSLR-típusú fényképezőgépeket, bármilyen más tárgyat, amely sérülést okozhat. A rendezvény területére bevihetők életmentő gyógyszerek, inzulin, asztmára spray, napi gyógyszeradag, de az érintett személyeknek be kell mutatniuk az orvosi igazolást vagy más iratot, amely előírja ezek használatát.

Exkluzív koncert, visszatérő vendégek A szigorú szabályzat betartása után ellazulhatnak a fesztiválozók, ugyanis a bejárati kapukat átlépve, a Kolozsvár Arénában és környékén összesen 10 színpadon 250 előadóművész fergeteges produkciója várja őket. A szervezők a nagy népszerűségnek örvendő, visszatérő vendégeken kívül minden évben új nevekkel egészítik ki a fellépők listáját. Idén a fesztivál talán legnagyobb húzóneve a Black Eyed Peas, ugyanis az Untold az egyedüli európai fesztivál, mely idén meg tudta győzni az amerikai hiphop- és popegyüttest, hogy fellépjen a rajongói előtt. A jelenleg már csak háromtagú zenekar – will.i.am, Apl.De.Ap és Taboo, ugyanis Fergie 2017-ben kilépett a csapatból – vasárnap, a fesztivál zárónapján lép sz&iac