Hétfő estétől lehet közlekedni a Tordát Szászsebessel összekötő új autópálya-szakaszon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Csaknem 30 kilométer hosszú új autópálya-szakaszt nyitottak meg a forgalom előtt hétfőn este a román hatóságok, az út Tordát Nagyenyeddel köti össze.


Az új, mintegy 30 kilométeres szakasz az észak-erdélyi és a dél-erdélyi autópályát összekötő Torda és Szászsebes közötti mintegy 70 kilométeres autópálya része. Az MTI tájékoztatása szerint a munkálatok négy évvel ezelőtt kezdődtek, és egyelőre kevesebb, mint a fele épült meg.

A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) közleménye szerint hétfőn 19 óra tíz perckor a Torda-Szászsebes autópálya 3-ik és 4-ik szakaszát adták át a forgalomnak, az első két szakasz egyelőre mintegy 50 százalékban készült el.

Ennek ellenére a mintegy 30 kilométeres szakaszra a fel- és a lehajtás lehetőségét megoldották, így átadhatták a forgalomnak.

Ez a szakasz Szászsebest, Gyulafehérvárt, Tövist, Nagyenyedet és Tordát köti majd össze. Az észak-erdélyi autópályából egyelőre a Kolozsvár kikerülésére alkalmas, Gyalu és Torda közötti szakasz épült meg. Az európai uniós pénzekből finanszírozott, Nagyszeben és Nagylak között haladó dél-erdélyi autópálya már szinte teljes egészében elkészült, Lugos és Déva között hiányzik egy rész. A Torda és Szászsebes közötti autópályát a román hatóságok utólag engedélyeztették Brüsszellel, hogy azt is uniós pénzekből építsék meg, ugyanis összeköttetést teremt az Erdélyt majd átszelő két autópálya között. A 30 kilométer út a román autópálya-kezelő társaság közlése szerint összesen 890 millió lejbe került.

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

 

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukidea 2016


árfolyam:
1 euro = 4.6669 RON
1 dollár = 4.0761 RON
100 forint = 144.25 RON