MPP-tisztújítás: lemondott Biró, megválasztották Mezeit

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Száz küldött és számos meghívott vett részt a Magyar Polgári Párt országos tanácsának gyergyószentmiklósi rendkívüli ülésén. A szombaton tartott kongresszuson tisztújításra és alapszabály-módosításra is sor került.


Egyházi elöljárók áldásával vette kezdetét a Magyar Polgári Párt országos tanácsa a gyergyószentmiklósi Maros hotel konferenciatermében. Az MPP-s küldöttek mellett más szervezetekhez tartozó meghívottak is jelen voltak. Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője az elmúlt évekre visszatekintve kijelentette: bebizonyosodott, hogy magyar ügyekben az RMDSZ és az MPP tud együttműködni, érdemes a közéletben részt venni. Testvéri és harcostársi üdvözletét hozta Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, aki üdvözlőbeszédében kiemelte, a több párt nem baj, ha vannak közös célok, viszont ha a magyarok egymással hadakoznak, azok kacagnak rajtunk, akik nem a magyarság javát akarják. „Egy a múltunk, és bízom benne, hogy egy lesz a jövőnk is” – fogalmazott Szilágyi Zsolt.

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusáról Farkas Balázs vezetőkonzul volt jelen, az MPP fontosságát azzal támasztva alá, hogy olyan ügyeket vállal fel, amelyeket mások nem, vagy kevésbé, de hozzátette azt is, hogy nemzeti ügyek képviselete összefogás nélkül nem lehetséges. „Nem személyek, hanem értékek és célok mellett kell összefognunk” – mondta Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, bevallva, örömmel töltötte el, hogy végre az összes magyar képviselő kiállt Székelyföld autonómiastatútuma mellett. A jövő feladatát így fogalmazt