rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A máramarosszigeti és nagybányai római katolikus egyházközségeknél tett látogatást Soltész Miklós államtitkár

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Május 24-én hivatalos útja során, látogatást tett a máramarosszigeti és nagybányai római katolikus egyházközségeknél Soltész Miklós, a Magyar Kormány Emberi Erőforrás Minisztériumának, egyházi, nemzetiségi és civil társadalomért felelős államtitkára, valamint Gerencsér Balázs, az EMMI Tervezési, Fejlesztési és Egyházfinanszírozási Főosztályának főosztályvezetője.


Elmondásuk szerint látogatásuk célja nem más, mint szorosabbra fűzni az itteni katolikus közösségekkel a kapcsolatot, továbbá megerősítésükön fáradozni. A találkozó alkalmával a helyi egyházközségek életébe nyerhettek betekintést és nehézségeikkel is megismerkedhettek.   

Soltész Miklós a Máramarosi Hírmondónak így fogalmazott: „rendkívül fontos az itteni közösségek megerősítése. Azt szeretnénk, hogy ennek látható eredményei is legyenek. Azon dolgozunk, hogy az itteni magyarság megerősödjön. Felekezeti és politikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek vállalnia kell magyarságát, ezért bátorítok mindenkit arra, hogy merje vállalni saját és gyermekei identitásának megőrzését. Ebben viszont rendkívül nagy felelősséggel bírnak a helyi politikum képviselői, továbbá minden, a közösségi életben szerepet vállaló személy is.”

Útjukon elkísérte őket Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök. Máramarosszigeten Reszler Mihály máramarosi főesperes, Nagybányán pedig Román János esperes fogadta a magyar kormány képviselőit. 

(ehirmondo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek