rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A RMDSZ nem vesz részt a bizalmatlansági indítványról szóló szavazáson

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az RMDSZ képviselői és szenátorai nem vesznek részt szerdán a bizalmatlansági indítvány vitáján – jelentette be Kelemen Hunor szövetségi elnök. Előzőleg elakadtak a tárgyalások a koalíciós pártok vezetőivel, és a parlament napirendjéről lekerültek az RMDSZ által kért tervezetek. Az egyeztetések nagy nyomás alatt zajlottak, mert Kelemen Hunorék felsrófolták a tétet, és az ellenzék egy része már hazaárulással vádolja „a magyaroknak engedményeket tevő” PSD-ALDE-t.


Daniel Constantin szerint jól döntött az RMDSZ, hogy nem vesz részt a szavazáson 

Daniel Constantin, a Pro Románia vezetője azt nyilatkozta kedden a parlamentben, hogy az RMDSZ jól tette, hogy nem ment bele a felajánlott cserekereskedelembe, mert ezt utólag ellenük lehetett volna fordítani.

„Nem fogadhatsz el kevesebb mint két óra alatt olyan dolgokat, amelyekről 16 éve tárgyalnak. Egy politikai cserekereskedelemben nem tárgyalhatsz rendkívül érzékeny dolgokról. Jól tette az RMDSZ, hogy nem ment bele ebbe a cserekereskedelembe, mert utólag ezt ellenük lehetett volna fordítani. Erdélyben békés együttélés van és ez a kapkodás csak konfliktusokat gerjesztett volna” - mondta Constantin. (Agerpres)

 

Cătălin Predoiu: a PNL jelentős szerepet játszott abban, hogy kisiklottak a PSD és az RMDSZ tárgyalásai 

Cătălin Predoiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője azt nyilatkozta kedden, hogy „meggátolták a Szociáldemokrata Párt (PSD) próbálkozását, hogy elárulják a román érdekeket” és hogy természetes az, hogy kizárják azokat a liberális képviselőket, akik megszavazzák a bizalmatlansági indítványt. „Szerintem ez egy teljesen természetes dolog. Mindenki, aki jobbra vagy balra lép most, amikor szilárdan ki kell állnunk a románok érdekei mellett, annak mennie kell a PNL-ből” - jelentette ki Predoiu.

Hozzátette: a PNL jelentős szerepet játszott abban, hogy kisiklottak a PSD és az RMDSZ tárgyalásai. „Sikerült, ideiglenesen legalábbis, meggátolni azt, hogy a PSD elárulja a román érdekeket. A PNL-nek jelentős szerepe van abban, hogy a tárgyalásokat félbeszakították. Nem tűrjük, hogy Dragnea pártja Románia esetleges ellenségeinek kezére játssza az ország érdekeit. (...) Felhívjuk Liviu Dragnea figyelmét, hogy bizonyos dolgokról nem beszélünk, nem tárgyalunk, és soha meg nem változtatjuk” - nyilatkozta Predoiu. (Agerpres)

 

Ponta szerint el fog bukni a bizalmatlansági indítvány 

A Grindeanu-kabinet ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány el fog bukni és reméli, hogy a csütörtöki kormányülésen minden miniszter részt fog venni, nyilatkozta kedden Victor Ponta kormányfőtitkár.

A kormányfőtitkár elmondta, 246 honatyával beszélt a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) soraiból és legalább 13 személy nem szavazza meg az indítványt. Ponta szerint még 19 óra van hátra a bizalmatlansági indítvány szavazásáig, a hátralévő időszakban még „racionális" megoldásra juthatnak. „Utána vagy megbukik a bizalmatlansági indítvány, ami az RMDSZ szavazatai nélkül egyértelmű, és akkor van egy hivatalban lévő kormányunk szeptember-októberig, amely összeveszett saját pártjával, vagy megszavazzák a bizalmatlansági indítványt és akkor minden Klaus Iohannison múlik, nálunk nem marad semmi" - állítja Ponta.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek