rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Brassó, Nagyvárad és Sepsiszentgyörgy a legtisztább városok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Kolozsvár melletti Szászfenesen a legszennyezettebb a levegő. A lakók maguk mondják.


Brassó, Nagyvárad és Sepsiszentgyörgy a legtisztább romániai városok, míg a lista utolsó helyeire Resicabánya, Călăraşi és Brăila került – derül ki a Storia.ro ingatlanhirdetési platform és a D&D Research piackutató cég szerdán közzétett összesítéséből.

A Storia több, mint 40 ezer válasz alapján állította össze a rangsort, a válaszadóknak egy sor feltétel alapján kellett osztályozniuk lakóhelyüket.

A tisztasági toplista negyedik helyén Kolozsvár áll, majd következik Slobozia, Csíkszereda és Piteşti. Bukarest a mezőny közepén van.

Az ország történelmi régiói közül Erdélyben a legtisztább a levegő, míg Moldva az utolsó helyen végzett.

A tanulmány lakónegyedenként is vizsgálta a levegő tisztaságáról alkotott elképzeléseket: négy brassói negyed végzett az első helyen, majd következik két kolozsvári, egy bukaresti és ismét egy kolozsvári lakónegyed.

Kolozsvári a leginkább szennyezett levegőjűnek tartott környék is: a kérdőív lakónegyedként értelmezi a Kolozsvár melletti Szászfenes községet, ahol egyébként kisvárosnyi ember lakik az utóbbi években gombamód elszaporodott lakóparkokban.

(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek