rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Donald Trump: Orbán Viktor nagyszerű munkát végzett

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Donald Trump munkalátogatáson fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt hétfő délután (magyar idő szerint hétfő este) Az amerikai elnök azt mondta: Orbán Viktor nagyszerű munkát végzett és egész Európában tisztelik. Kiemelte, azt is, hogy Magyarország büszke és jó tagja a NATO-nak. Orbán Viktor úgy fogalmazott: Magyarország büszke arra, hogy fontos ügyekben, például az illegális bevándorlás és a terrorizmus elleni harcban közösen lép fel az Egyesült Államokkal.


Orbán Viktor miniszterelnök nagyszerű munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében- jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Házban, ahol a magyar kormányfőt fogadta munkalátogatáson. Úgy fogalmazott, hogy a magyar miniszterelnököt egész Európában tisztelik. Kiemelte, azt is, hogy Magyarország büszke és jó tagja a NATO-nak. Méltatta Trump azokat az erőfeszítéseket is, amelyeket a magyar kormány tesz az illegális migráció ellen, és leszögezte, hogy az illegális bevándorlás Európában óriási problémát okoz.

Örülünk, hogy együtt küzdünk az Egyesült Államokkal az illegális bevándorlás és a terrorizmus ellen, és a keresztény közösségek védelméért - mondta Orbán Viktor. Ezt utána Donald Trump meg is köszönte a magyar miniszterelnöknek, és megismételte, hogy Orbán Viktor nagyszerű munkát végzett.

Orbán Viktor azt mondta: Magyarország büszke arra, hogy fontos ügyekben, például az illegális bevándorlás és a terrorizmus elleni harcban közösen lép fel az Egyesült Államokkal.Magyarországon az emberekkel, az emberekért dolgozunk, ez a jelszó -mondta Orbán Viktor. 2011-ben elfogadtuk az új alkotmányt, és az jól működik - tette hozzá.

A Donald Trump amerikai elnökkel tartott találkozón számos fontos területen megerősítettük a szövetségesi kapcsolatokat- mondta Orbán Viktor miniszterelnök a csúcstalálkozó után. 

A közmédiának nyilatkozva a kormányfő emlékeztetett arra, hogy utoljára 18 évvel ezelőtt járt az amerikai elnöki hivatalban munkamegbeszélésen. "Éreztem a különbséget, (.) most másfajta vezetés, célratörőbb politika érvényesül"- fogalmazott. Kijelentette, hogy megbeszélésük Magyarország számára fontos találkozó volt, mert a két országot összekötő stratégiai szövetségesi kapcsolatokat mind a gazdaságpolitika, mind a külpolitika, mind a biztonságpolitika és a külpolitika területén megerősítették, csakúgy mint a migráció és az üldözött keresztények ügyében.

A találkozó a tervezettnél jóval hosszabb ideig, mintegy 40 percig tartott. 

A megbeszélésen Donald Trump és Orbán Viktor mellett részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és John Bolton, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója. A szűk körű megbeszélést az amerikai és a magyar küldöttség plenáris tanácskozása követte.

Egyértelmű üzenet a régi Európának a Trump-Orbán csúcstalálkozó

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor washingtoni meghívásának időzítése nyilvánvalóan üzenetértékű a brüsszeli elit, de a régi Európa számára is, az amerikai elnök ezzel – úgy is, mint a köznyelvben a szabad világ vezetője – az európai parlamenti választások hajrájában elsősorban azt kívánja Junckerben, Merkelben és Macronban tudatosítani, hogy új prioritások, értékek és érdekek mentén is van lehetőség az euroatlanti kapcsolatok továbbfejlesztésére – minderről az Origo által megkérdezett elemzők beszéltek az amerikai-magyar politikai csúcstalálkozó kapcsán.

Hangsúlyozták, hogy hazánk geopolitikai, földrajzi, történeti, méretbeli adottságaiból fakadóan úgy kell kiegyensúlyozott kapcsolatot fenntartani valamennyi domináns világpolitikai szereplővel, hogy minden diplomáciai partner úgy gondolkodjon:„aki Magyarországgal együttműködik, az jól jár”.Kijelentették, a migráció megítélésétől elkezdve a kereszténység védelmén, a hagyományos értékek tiszteletén át a politikai korrektség ellenzéséig számos elv összeköti a két államférfit.

Új fejezet kezdődhet

Orbán Viktor miniszterelnök washingtoni látogatása új fejezetet nyithat Magyarország számára, Magyarország amerikai barátai örülnek a találkozónak Donald Trump elnökkel – írta a The Washington Times című amerikai lap. A publicisztika – amelyet April Foley, az Egyesült Államok korábbi magyarországi nagykövete jegyez – hangsúlyozza, hogy Orbán Viktor kormányfő látogatása Magyarország egy évtizedig tartó magas szintű diplomáciai elszigetelésének végét jelenti.

A Donald Trump amerikai elnökkel hétfőn tartandó tárgyalásokról szólva April Foley leszögezte: Magyarország barátai, köztük ő is, akik úgy gondolják, hogy a szoros viszony szövetségeseinkkel az Egyesült Államok külpolitikájának stratégiai érdeke, most széles körben megtapsolják e találkozót.

 

Arról is írtunk, hogy

a két ország kapcsolatai soha nem voltak ennyire jók,

mint Trump választási győzelme óta.

A közös nevező a nyugati-keresztény kultúra megőrzésére való törekvés

Aaron Klein amerikai újságíró a XXI. Század Intézet konferenciáján az M1-nek úgy fogalmazott: a két politikus közötti közös nevező egyértelműen a nyugati-keresztény kultúra megőrzésére való törekvés.

„Rengeteg olyan pontot tudnánk hozni, a migráció elutasítása, az ENSZ menekültügyi paktumának az elutasítása, az ellene való szavazás, ezek mind olyan pontok, amelyek ebből a fajta világnézetből következnek" – vélekedett Kiszelly Zoltán az M1-en. A politológus szerint ezért is lehet nagy jelentősége annak, hogya találkozót éppen az európai parlamenti választások kampányhajrájára időzítették.

Az elemző felhívta a figyelmet arra is, hogy míg az Egyesült Államoknak Franciaországgal, Németországgal és Brüsszellel is voltak konfliktusai, addig Donald Trump Magyarországra az „Európai Egyesült Államok" elutasításában és a határvédelem kérdésében is példaként tekint – közölte az M1 Híradója.

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek