rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Februárban lesz az RMDSZ tisztújító kongresszusa, valószínűleg Kolozsváron

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Jövő februárban tartja 14., tisztújító kongresszusát az RMDSZ, amelyen megválasztják a szövetség elnökét a következő négy évre - határozott a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) szombaton Csíkszeredában. - a Transindex.ro portálról


A szervezési munkát Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök irányítja kongresszusi biztosi minőségben, aki a tanácskozás helyszínéül Kolozsvárt javasolta. Az SZKT által elfogadott ütemterv szerint a szövetségi elnökjelölteknek január 8-án kell nyilatkozniuk jelöltségük elfogadásáról és iktatniuk a támogató aláírásokat. A Szövetséget 2011 óta vezető Kelemen Hunor újságírói kérdésre reagálva azt mondta: ő maga is néhány hónap múlva, a többi lehetséges jelölttel egy időben, a téli időszakban jelenti be, hogy indul-e egy következő mandátumért. Az RMDSZ döntéshozó testülete az európai parlamenti (EP) képviselő-jelöltek kiválasztásáról is ütemtervet fogadott el. Leszögezték, csak olyan jelölt indulhat a tulipán jele alatt, aki tagja az RMDSZ-nek, elfogadja a szövetség feltételeit és legalább egy területi, társult szervezet, vagy platform támogatását élvezi. A jelöltlistát a Szövetség Állandó Tanácsa rangsorolja. Az MTI kérdésére, hogy tervez-e valamiféle magyar összefogást az RMDSZ az EP-választásokon, Kelemen Hunor felidézte, hogy 2014-ben már a Magyar Polgári Párt (MPP) jelöltjei is szerepeltek az RMDSZ jelöltlistáján, ebből alakult ki az az együttműködés, mely a 2016-os parlamenti választásokhoz vezetett.

Ennek eredményeképp az MPP két jelöltje is képviselői mandátumhoz jutott az RMDSZ harminc tagú parlamenti csoportjában. "Én együttműködés-párti vagyok, a véleményem nem változott. A 2014-es megoldást szerintem meg lehet ismételni, ennek az akadályát nem látom, de mindent a maga idejében, ma még korai erről beszélni" - mondta az RMDSZ elnöke. - a Transindex.ro portálról

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek