rmdsz 1
2024. április 20., szombat Konrád, Tivadar napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Hatalmas bravúr: női pólóban megverte Magyarország az amerikai álomcsapatot

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A 2008-as olimpia óta vesztett először a verhetetlennek hitt amerikai női pólóválogatott. A magyar válogatott végig lőtávolon belül tartotta az amerikaiakat, végül 10-9-re nyert egy parádés, 4-1-es utolsó negyedet produkálva.


Magyarország az oroszok elleni döntetlennel, az USA Japán és Kína elleni győzelemmel kezdett. Az amerikai válogatott kimagaslik a mezőnyből, 2012 óta két olimpiát és három vébét nyertek, kis túlzással már előre oda lehetne adni nekik az aranyérmet. A két csapat olimpián eddig négyszer találkozott, mind a négyszer az USA nyert.

A mérkőzés első gólját az új-zélandi születésű magyar Parkes dobta, az amerikaiak fordítottak, a negyed végül 2-2-vel ért véget., jól tartottuk magunkat.

A második negyed elején már két góllal vezettünk, miután Keszthelyi és Vályi is betalált. Az amerikaiaknak jó néhány támadás kellett az egyenlítéshez, a védelem vagy a kapus Magyari Alda a helyén volt, sőt, alig egy perccel a negyed előtt Illés újra vezetést szerzett a magyaroknak, majd Fischer 3 másodperccel a vége előtt lehetetlen szögből egyenlített.

Ragyogóan tartotta magát a magyar válogatott, bár az figyelmeztető jel volt, hogy az USA két negyed után Kína ellen is döntetlenre állt, majd 5-1-re nyerte a második félidőt. A 2016-os olimpia elődöntőjében a félidőben már 8-5 volt az amerikaiaknak ellenünk.

Most valami egészen más történt.

A fordulás után előbb tovább tartott az eddig megszokott játék: az amerikaiak villámgyorsan felértek a kapunk elé, mi kicsit körülményebben szőttük a támadásainkat. Az USA emberelőnyös helyzetekkel 8-6-ra is elhúzott, de még lőtávon belül volt.

Az utolsó negyedben Parkes 8-7-re szépített, majd Vályi egyenlített. Az amerikai Seidemann két és fél perccel a vége előtt ismét megszerezte a vezetést az olimpiai bajnoknak, majd az ellentámadásból Keszthelyi egyenlített. Parkes harmadik góljával a vezetést is megszereztük, utolsó támadásukat pedig kivédekeztük.

Az USA olimpián a 2008-as döntőben szenvedett utoljára vereséget, akkor a hollandok verték őket, és azóta döntetlent is csak egyszer játszottak, 2012-ben a spanyolok ellen. Ezzel óriási lépést tettünk a csoportelsőség felé. Legközelebb pénteken Japán ellen játszunk, várhatóan simán nyerünk, az USA aznap az oroszok ellen játszik.

Bíró Attila a meccs után az m4-nek elmondta, hogy cél a negyeddöntő megnyerése, tovább nem kell nézni. Örül, hogy az amerikaiak gyors ritmusát tudtuk tartani, kétgólos hátránynál sem estünk össze. Ettől az eredménytől nem ájulunk el, van tartalék jó néhány játékosban.

Keszthelyi-Nagy Rita elmondta, hogy az oroszok elleni döntetlen után megbeszélték a lányokkal, hogy győzelemre fognak játszani az USA ellen. Magyari fantasztikusan védett, jól védekeztek, de ez csak akkor ér valamit, ha Japánt, a kellemetlenül játszó Kínát, valamint a negyeddöntős ellenfelünket is megverjük. Ezt a meccset a az olaszok elleni selejtező elé helyezte.

Magyari Alda elmondta, hogy a védések mellett az extragólok is kellettek, már-már sajnálta az ellenfél kapusát. Örül , hogy kijavították az oroszok elleni ikszet, de nem szabad megelégedni, cél az érem.

Magyarország-USA 10-9 (2-2, 3-3, 1-3, 4-1)

Magyar góldobók: Parkes 3, Keszthelyi-Nagy 2, Vályi 2, Gyöngyössy 1 Illés 1, Szilágyi 1

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Dominique 2023.07.12 08:20:56
Sunt doamna DOMINIQUE DELLENBACH, femeie de afaceri de origine franceza si cu domiciliul in Franta.

Pentru a lupta împotriva sărăciei și excluziunii bancare, vă ofer online:

- împrumuturi comerciale

-Imprumuturi personale

- Finantare imprumuturi

- Credite imobiliare

Vă putem oferi un preț între 5.000 € și 60.000.000 € la o rată redusă de 0,80% până la 2% pentru petrecerea de sfârșit de an în această perioadă a crizei de sănătate prin care trecem.

Ești bărbat sau femeie de afaceri. Dacă aveți preocupări de management financiar sau dacă nu aveți fondurile necesare pentru a începe propria afacere. Dacă aveți nevoie de un împrumut pentru a stinge datorii sau pentru a vă plăti facturile. Aveți un scor de credit scăzut și astfel vă achitați datorii sau vă plătiți facturile. Ai probleme cu creditele și îți este greu să obții împrumuturi de la bănci sau alte instituții financiare. Dacă aveți nevoie de un împrumut pentru a vă finanța proiectele.

Rata dobânzii la credit este de 0,80% pe întregul credit, iar condițiile ofertei de credit sunt foarte simple. Împrumuturile solicitate se obțin în termen de 72 de ore de la

magazie de dosare.

Oferta mea este serioasa, o veti putea realiza prin procedura care este procedura legala de acordare a creditelor intre persoane fizice.

Contactați-mă astăzi și spuneți-mi suma de bani pe care doriți să o împrumutați.

Adresa mea de e-mail este: dellenbach.dominique1964@gmail.com / TELEGRAM: +33774080645 / TEL/ Whatsapp: +33774080645

Că în zilele noastre există mai mult impact al falsurilor care sunt făcute să creadă în întreaga lume că sunt o structură cinstită, dar în realitate acestea sunt doar falsuri și hash-uri false, doar pentru a abuza de orice și nimic pentru a înșela oamenii care au nevoie urgentă de satisface nevoile lor personale.

Așadar, pentru a evita toți acești parametri, am dorit să vă însoțim în cadrul financiar astfel încât să aveți o soluție adecvată la problemele dumneavoastră financiare care continuă să crească peste noapte.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să specificați suma și durata rambursării creditului dumneavoastră.
Cordial,


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek