k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

IMAS-felmérés: alaposan átrendeződtek a politikai erőviszonyok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Liviu Dragnea vezetése alatt a 2017 januári 49 százalékosról 28 százalékra csökkent a Szociáldemokrata Párt (PSD) támogatottsága – derült ki az IMAS felméréséből, amelyet az Adevărul ismertetett szombaton.


A legnagyobb ellenzéki alakulatra, a Nemzeti Liberális Pártra (PNL) a polgárok 27 százaléka szavazna, ha most lennének a választások. Ez 7 százalékpontos növekedést jelent 2017 januárjához képest. Dacian Cioloş volt kormányfő parlamenten kívüli pártja, az Együtt Romániáért Mozgalom támogatottsága 10,1 százalékos, nagyobb, mint a 9,5 százalékon álló Mentsétek meg Romániát Szövetségé (USR).

A kisebbik koalíciós pártra, a Liberálisok és Demokraták Szövetségére (ALDE) a választók 11 százaléka szavazna. Ez azt jelenti, hogy a Călin Popescu Tăriceanu vezette politikai alakulatnak sikerült a kormányzásuk kezdete óta növelnie a szavazótáborát. Az RMDSZ támogatottsága 2017 januárjában 5,3 százalékos volt, jelenleg 5,6 százalék az IMAS adatai szerint. A közvélemény-kutatás az USR megrendelésére készült szeptemberben, az alkotmány módosításáról szóló referendum előtt. A minta nagysága és a mérés hibaszázaléka nem ismert.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek