rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Infrastrukturális fejlesztések a városban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Június végére befejeződnek a máricus óta tartó munkálatok a városközpontban. A munkálatok során többet között új aszfaltrétegetek is kapnak a felújítás alatt álló útszakaszok.


A nagybányai polgármesteri hivatal ismertetése szerint három szakaszban folynak a régi városközpontba vezető egyik legforgalmasabb úton, a December 22 (Gellért) utcában a korszerűsítő munkálatok. A munkálatok első szakaszában zajlik az úttest alatt, a menetirány szerinti jobb oldálon található gázvezték-hálózat és az egyéni elosztók cseréje. Ez a folyamat ma már a végső kivitelezési fázisba került, már csak az egyéni csatlakozókat kell beszerelni.

Jelenleg az úttest bal oldálan folynak a munkálatok, itt a városi vízellátást és csatornázást üzemeltető VITAL kereskedelmi társaság végzi a vízhálózat-korszerűsítési munkálatokat. Ezek a munkálatok 2017-es beruházási program keretében zajlanak, értékük 900 000 lej, és a cég saját forrásaiból végzi. A munkálatok során 752 méter hosszúságban 250 mm átmérőjű DN polietilén csőre cserélik a régi rendszer azbeszt hálózatát illetve az egyéni csatlakásokat minden felhasználó számára a Revoluției (Forradalom) tér és az Izvoarelor (Széna) tér körforgalma közötti szakaszon.

A munkálatok ideje alatt az autóforgalmat korlátozzák, esetenként teljesen lezárják. A vízellátás szüneteltetésére vonatkozó tudnivalókat idejében közzé fogják tenni a helyi sajtóban, a vitalmm.ro honlapon és minden egyéni felhasználó postaládájába eljutatott értesítőlevél által.

A víz- és gázcsőhálózati fejlesztési munkálatok befejezése után a nagybányai polgármesteri hivatal a Gellért utcán saját forrásokból cseréli ki a járdaszegélyeket, és új koptatóréteget, aszfaltburkolatot önt. Ugyanakkor a járdákat is új aszfaltréteggel látják el minkét oldalon.

Ezek a munkálatok várhatóan június második felében zajlanak. A munkálatok befejezéséig a polgármesteri hivatal azt ajánlja a gépkocsivezetőknek, hogy a forgalmi dugók elkerülése végett a Progresului, Hortensiei vagy a Zazar másik oldalán közelítsék meg a városközpontot.

(hírszerk.)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Gyors és megbízható megoldás minden pénzügyi igényre 1000-250.000 EUR kölcsönt nyújtok nagyon egyszerű feltételekkel. Emellett peer-to-peer (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek