no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Johannis a belügyminisztertől kér felelősségvállalást

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Carmen Dan belügyminiszternek vállalnia kell a felelősséget a pénteki, bukaresti tüntetésen történt incidensek kezelésének módjáért, és részletes jelentést kell bemutatnia arról, hogy a rendfenntartók miként és kinek a parancsára jártak el - véli Klaus Johannis államfő.


Az Államelnöki Hivatal szombati közleményében Iohannis felhívást intéz a rendfenntartó erőkhöz, hogy az elkövetkezőkben szigorúan tartsák magukat az eljárásokhoz, fellépésük ne legyen aránytalan, és ne veszélyeztessék az állampolgárok életét.

"Az állam intézményeinek, beleértve a csendőrséget is, elegendő erőforrása és tapasztalata van ahhoz, hogy elszigeteljék az agresszív elemeket, hogy a tegnap este történtekhez hasonlók többé ne forduljanak elő" - áll a közleményben, amelyben az elnök azt kéri Carmen Dan belügyminisztertől, vállalja fel a felelősséget a demonstráción történtek kezeléséért, illetve mutasson be egy jelentést arról, hogy "miként és főleg kinek a parancsára jártak el a csendőrök".

Az elnök ugyanakkor határozottan elítéli az erőszakot, függetlenül attól, hogy az kinek a részéről vagy ki ellen nyilvánul meg.

Iohannis rámutat, a diaszpórában élők tüntetését már hetekkel ezelőtt bejelentették, a belügyminisztérium illetékes szerveinek volt idejük felkészülni rá, ugyanakkor azt is sejteni lehetett, hogy provokáció készül.

"Megmagyarázhatatlan számomra, hogy a csendőrség miért nem szigetelte el és vette őrizetbe a huligánok módjára, erőszakosan viselkedőket, lehetővé téve ezáltal számukra, hogy eltérítsék a tüntetést" - idézi a közlemény az elnököt, aki szerint ezzel ismét bebizonyosodott, hogy "a kormány irracionális, és saját állampolgárainak érdekei ellen cselekszik.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek