rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kelemen Hunor: Johannis úgy viselkedik, mint egy gyűlöletet szító robot

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Klaus Johannis csütörtöki beszédében, ahol a koronavírus veszélyeiről tartott beszédet és a szigorú intézkedések és szankciók szükségességét hangsúlyozta, a járvány bedurvulásáért a PSD-t és az RMDSZ-t tette felelőssé.


A Medifax megkeresésére Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a következőket válaszolta: „Nem úgy néz ki mint egy pártatlan, és mindenkit képviselő elnök, hanem inkább mint egy robot amely a gyűlöletet szítja a társadalomban. Ezt teszi, és ezt fogja tenni továbbra is. Sajnos Románia élén nincs egy olyan végrehajtó hatalom amelynek az élén olyan elnök állna, amely képes kezelni a egészségügyi és gazdasági válságot.” Kelemen elmondta, hogy olvasta az „úgynevezett” nyilatkozatait az „úgynevezett” elnöknek, és arra jutott, hogy az államelnöknek elég merev és gondolatszegény ötletei vannak. Véleménye szerint az, hogy márciustól mostanig az elnök és a kormány folyamatosan keresi a bűnösöket és felelősöket, arra utal, hogy nem képesek vállalni a kormányzás felelősségét. A vádra, miszerint a PSD és az RMDSZ hozzájárult a koronavírus terjedéséhez a Szövetség elnöke azt felelte: „Mintha mi a táskáinkban és zsebeinkben vírussal sétálnánk, és embereket keresgélnénk, hogy megfertőzzük őket”. Hozzátette, hogy mindez idő alatt meg az elnök valahol csendben lapulva harcol a parlamenti ellenzékkel.

„Nem tudom megérteni. Öt-hat hónap kormányzás után is az ellenzéket okolja, nincs más témája, mint Székelyföld autonómiája. Mindez arra utal, hogy képtelen a Románia számára fontos témákat tartalmazó mappát kezelni” – vonta le a következtetést az RMDSZ elnöke. A hírügynökségnek tett nyilatkozata után Kelemen Hunor a közösségi médián is közzétette véleményét:

Csütörtökön Klaus Johannis államfő a következőket nyilatkozta: „A kormány, az államfő megtette kötelességét, a hatóságok is megtették kötelességüket. De a PSD akkor elkezdett megoldásokat keresni a PSD számára, nem a románok számára. Sajnos be kell ismernünk, hogy a PSD még ellenőrzése alatt tartja a parlamenti többséget, a PSD és a többi alakulat, amellyel paktál, például az RMDSZ. Ne felejtsük el, hogy nemrég a PSD megpróbált titokban átvinni a parlamenten egy, az RMDSZ által kezdeményezett tervezetet, hogy autonómiát adjon az úgynevezett Székelyföldnek. És akkor a PSD ott lépett akcióba, ahol még hatalma van a parlamentben. Szétzilálták azt a kevés meglévő törvényes keretet, amely rendelkezésre állt a járvány kezelésére, cinikusan húzták az időt, hogy ne jelenjen meg az új törvény.” 

(transindex.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek