rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Két hónap késéssel érte el az ötmilliót a legalább egy dózissal beoltott emberek száma Romániában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A legalább egy dózissal beoltott személyek száma szombaton, július 31-én elérte az ötmilliót – közölte a lakosság beoltását koordináló országos bizottság (CNCAV) a Facebookon.


„Több mint 5 000 000 beoltott személy! Ma átléptük az ötmilliós küszöböt a legalább egy adag vakcinával beoltott emberek száma tekintetében. A Covid-19 elleni legkézenfekvőbb védelmet továbbra is az oltás jelenti” – írja az Agerpres szerint CNCAV. Az illetékes hatóság emlékeztet, hogy a Covid-19 elleni védőoltás csökkenti a fertőzés kockázatát; csökkenti a vírus átadásának kockázatát; jelentősen csökkenti a kórházi kezelést igénylő, súlyos állapot kockázatát; jelentősen csökkent az elhalálozás kockázata.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint 5 000 889 ember – a beoltható, 12 év feletti lakosság 29,5 százaléka, a felnőtt lakosság 31,3 százaléka – kapott eddig legalább egy adag oltást, 4 853 485 embernek pedig teljes a beoltottsága. Az utóbbi 24 órában valamivel több mint 11 ezerrel emelkedett a beoltottak száma. Florin Cîțu román miniszterelnök május elején még azt valószínűsítette, hogy a hónap végéig át lehet lépni az ötmilliós küszöböt. Akkor még a június elsejére meghirdetett lazítások bevezetését is ezzel a célkitűzéssel hozta összefüggésbe. A kormányfő korábbi becslései szerint augusztus elsejéig a tízmilliós küszöböt kellett volna meghaladni – emlékeztetett a Mediafax hírügynökség. Romániában március 3-án lépte át a beoltottak száma az egymilliós, március 30-án a kétmilliós, április 25-én a hárommilliós, május 18-án pedig a négymilliós küszöböt. Tavasszal tehát kevesebb mint egy hónap kellett ahhoz, hogy újabb millióval emelkedjék a beoltottak száma, május közepétől azonban az érdeklődés rohamosan csökkenni kezdett, az oltakozás üteme negyedére esett vissza, ezért az újabb milliós küszöbérték meghaladásához már csaknem két és fél hónapra volt szükség. A bukaresti kormány szombaton közösségi oldalán jelentette be az ötmilliós küszöb meghaladását. Újabb céldátumokat már nem tűzött ki. Romániában július eleje óta ismét emelkedik a fertőzések száma. A fertőzések üteme azóta megháromszorozódott: míg július első hetében nem ért el a 300-at, a hónap utolsó hetében már meghaladta az ezret a hét nap alatt beazonosított fertőzöttek száma. A szombati napi jelentésben 156 új eset szerepel: ez több mint másfélszerese az utóbbi két hét átlagának. Az utóbbi két hétben a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek és a súlyos estek száma csaknem megkétszereződött: szombaton 403-an beteget ápoltak kórházak Covid-részlegein, közülük 56-ot az intenzív terápián. Szombaton három koronavírusos fertőzött haláláról számolt be a román stratégiai kommunikációs törzs. A hivatalos kimutatás szerint Romániában 34 281 áldozatot követelt a járvány.

(kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek