rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Klaus Johannis: szánalmas próbálkozás történik a DNA lejáratására

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

„Bűncselekményekkel vádolt személyek kétségbeesett próbálkoznak a korrupcióellenes ügyészség és vezetői lejáratásával. Ez a próbálkozásuk szánalmas, és nem győz meg senkit”.


gy foglalta össze álláspontját Klaus Johannis a korrupcióellenes ügyészséget (DNA) ért vádak körüli politikai és médiakampányról. Az államfő csütörtök esti sajtónyilatkozatában leszögezte: a DNA és vezetői jó munkát végeznek, és ezt az ellenük indított támadás bizonyítja. Hozzátette: "pillanatnyilag" nem lát okot Laura Codruta Kövesi főügyész leváltására.

"De lehetséges, hogy léteznek olyan okok, amelyekről nekem nincs tudomásom, de az igazságügyi miniszternek van" - fogalmazott az államelnök, aki szerint nagyon meglepő lenne, hogyha hirtelen komoly és megalapozott okok látnának napvilágot, amelyek indokolttá tennék Kövesi leváltását. Hozzátette: Tudorel Toader elismert szaktekintély, és biztos benne, hogy az igazságügyi miniszter jogilag alaposan megindokolt állásponttal fog majd a nyilvánosság elé állni a DNA főügyészének menesztése ügyében. 

Az államfő elmondta, találkozott csütörtökön Viorica Dăncilă kormányfővel és Liviu Dragnea képviselőházi elnökkel, és kifejezte nekik elégedetlenségét a DNA-t érintő botránnyal kapcsolatban. Kifejtette, az egyeztetésre a Cotroceni-palotában került sor, és még a Dăncilă-kabinet beiktatási ceremóniáján ütemezték be. 

"Arról beszéltünk, hogy együttműködésre van szükség bizonyos országos projektek terén. Ezek közül az első és a legfontosabb az Európai Unió Tanácsa elnökségének előkészítése, a második nagy országos program pedig a centenárium. (...) És igen, beszéltünk az igazságügyről is (...), kifejeztem elégedetlenségemet azzal kapcsolatban, hogy újabb botrány robbant ki az igazságügy, pontosabban a DNA kapcsán" - mondta Johannis. 

Az államfő hozzátette, a miniszterelnök azt mondta az egyeztetésen, hogy "szabad kezet ad" Tudorel Toader miniszternek. "És kevéssel ezt követően hallhatták az igazságügyi miniszter álláspontját, aki tájékoztatott, hogy majd tájékoztatni fog" - fogalmazott az elnök.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek